Porasty rajčín zlikvidované, úroda spracovaná, zdravé nedozreté uložené na postupné dozrievanie a tak pomaly rozmýšľam, aké druhy budem pestovať budúcu sezónu. Ešte som sa celkom nerozhodla, ktoré vynechám. Pridávam obr.z mojich najchutnejších, ktoré zaradím určite aj na budúci rok, bol to ťažký výber, lebo mám veľa ďalších odrôd, ktoré som ešte nepestovala a chcem ich vyskúšať na budúci rok.
Eva T
Rajčiny pre sezónu 2021
-
- Príspevky: 83
- Dátum registrácie: 13 Mar 2020, 18:25
Rajčiny pre sezónu 2021
Zopár ďalších odrôd, od tomatofifou, čo chcem vyskúšať na budúcu rok. Black Beauty som síce mala posadenú pred 2 rokmi z poľského Tomatoeden, ale mala som ju v tieni a moc ma nenadchla, tak na budúci rok skúsim z iného zdroja, lebo som na weboch počula na ňu chvály.J]Slide2.JPG[/attachment]Slide3.JPG[/attachment]
Eva T.[attachment=3]
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Rajčiny pre sezónu 2021
Začínám vážně uvažovat o něčem takovém.
A to jsem odjakživa masožravec a rajčata beru jen jako dekoraci a ne potravinu.
Ale tomu se fact nedá odolat
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
-
- Príspevky: 83
- Dátum registrácie: 13 Mar 2020, 18:25
Rajčiny pre sezónu 2021
Aj ja som mäsožravec, ale rajčiny k mäsu pasujú. Najmä tie mäsité!
-
- Príspevky: 4892
- Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03
Rajčiny pre sezónu 2021
[quote="Eva Tomišová" post_id=8061 time=1604338847 user_id=66]
Aj ja som mäsožravec, ale rajčiny k mäsu pasujú. Najmä tie mäsité!
Gurmánska stránka je jedna vec. Ale okrem toho....viď foto. IH
Aj ja som mäsožravec, ale rajčiny k mäsu pasujú. Najmä tie mäsité!
Gurmánska stránka je jedna vec. Ale okrem toho....viď foto. IH
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Rajčiny pre sezónu 2021
Měl bych ty rajčata jíst asi po kilech....
Jestli už není pozdě.
(Anebo po litrech v nějakém alkoholickém nápoji kde by možná mohly být pro mě atraktivnější)
Jestli už není pozdě.
(Anebo po litrech v nějakém alkoholickém nápoji kde by možná mohly být pro mě atraktivnější)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
-
IP: 165.38
Rajčiny pre sezónu 2021
Část přírody zvaná flóra je zkvasitelná, otázka je jestli by nebylo lepší udělat rajčatový likér, nebo zůstat u Bloody Mary, než je pálit. A přidat trochu Sylimarinu, nebo drceného ostropestřece.
-
- Príspevky: 4892
- Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03
Rajčiny pre sezónu 2021
Bloody Mary bol údajne obľúbený nápoj vynikajúceho herca Richarda Burtona (dvojnásobného manžela Elisabeth Taylorovej). Na fotkách je pár receptov tohto legendárneho alkoholického nápoja. Zo zdravotného hľadiska ale (vzhľadom na tú vodku) nemožno odporúčať na pravidelnú konzumáciu... Tak to sme už 'trochu' odbočili, ale hádam nám pani Evička Tomišová prepáči .ivan z okenka napísal: ↑02 Nov 2020, 19:40Část přírody zvaná flóra je zkvasitelná, otázka je jestli by nebylo lepší udělat rajčatový likér, nebo zůstat u Bloody Mary, než je pálit. A přidat trochu Sylimarinu, nebo drceného ostropestřece.
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Rajčiny pre sezónu 2021
ivan z okenka:
Samozřejmě jsem myslel lihový macerát, likér, sirup, šťávu apod.
Popř. víno - to myslím v UK se v domácím vinářství dost vyrábí.
*
Destilát, kvas, z rajčat je blbost. Už jen proto, že veškeré prospěšné látky zůstanou ve vařáku a nedestilují...
Samozřejmě jsem myslel lihový macerát, likér, sirup, šťávu apod.
Popř. víno - to myslím v UK se v domácím vinářství dost vyrábí.
*
Destilát, kvas, z rajčat je blbost. Už jen proto, že veškeré prospěšné látky zůstanou ve vařáku a nedestilují...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
-
IP: 165.38
Rajčiny pre sezónu 2021
Takže seriózně:
Vloni prakticky všechny odrůdy na záhoně chytly plíseň. Zpoždění bylo u Phylovity, odrůda Crimson Crush byla čistá. Jenže my jsme zvyklí na rajčata velikosti Startu, Harzfeueru, tohle rajče je možná 2x větší. akže budu hledat, jestli není něco, co je odolné jako C. Crush a je to menší. Nemusíme mít ta nejlepší, ale pod střechu, do nádob dávám Sungold, Riesentraube, Ildi nebo Perun, Malinová kapuce (polské). Na doplnění to co bude zahradnictví mít. Sázím je do 40 l nádob, po dvou, provázek natažený od okapu. No a keříky Šejk, Zyska - na kečup, zavařená rajčata - půjdou zase ven. Zkouška v nádobách nedopadla dobře. Plody špatně vyzrávaly, u Zisky se nevybarvovaly. Na druhou stranu vrátím do nádoby Costoluto Genovese, to u stěny na jižní, JZ straně zrálo mnohem lépe než ve volném záhoně. A taky chytlo plíseň ve stejnou dobu jako Stupické, Harzfeuer, Zlatava, Start. Třeba ta Zlatava, kdyby byla, byla by dobrá na "meruňkový džem". Zrovna letos by se to hodilo.
Vloni prakticky všechny odrůdy na záhoně chytly plíseň. Zpoždění bylo u Phylovity, odrůda Crimson Crush byla čistá. Jenže my jsme zvyklí na rajčata velikosti Startu, Harzfeueru, tohle rajče je možná 2x větší. akže budu hledat, jestli není něco, co je odolné jako C. Crush a je to menší. Nemusíme mít ta nejlepší, ale pod střechu, do nádob dávám Sungold, Riesentraube, Ildi nebo Perun, Malinová kapuce (polské). Na doplnění to co bude zahradnictví mít. Sázím je do 40 l nádob, po dvou, provázek natažený od okapu. No a keříky Šejk, Zyska - na kečup, zavařená rajčata - půjdou zase ven. Zkouška v nádobách nedopadla dobře. Plody špatně vyzrávaly, u Zisky se nevybarvovaly. Na druhou stranu vrátím do nádoby Costoluto Genovese, to u stěny na jižní, JZ straně zrálo mnohem lépe než ve volném záhoně. A taky chytlo plíseň ve stejnou dobu jako Stupické, Harzfeuer, Zlatava, Start. Třeba ta Zlatava, kdyby byla, byla by dobrá na "meruňkový džem". Zrovna letos by se to hodilo.