Rakytník
- Rafael
- Príspevky: 2201
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Rakytník
Jedna z mála, nebo mnohých, co jsem nikdy nezkusil. Ač mě to lákalo.
*
Naložit do lihu. Macerát - likér.???
*
Ale jak se sklízí, zbavuje stopek absolutně netuším...
I když takové malé "ovoce, plody, mám jako suroviny moc rád...
(Jen si myslím, že by to mohlo být hodně dobré.
Už jen proto, že je to za "syrova" moc nechutné..)....
A i netradiční...
*
Naložit do lihu. Macerát - likér.???
*
Ale jak se sklízí, zbavuje stopek absolutně netuším...
I když takové malé "ovoce, plody, mám jako suroviny moc rád...
(Jen si myslím, že by to mohlo být hodně dobré.
Už jen proto, že je to za "syrova" moc nechutné..)....
A i netradiční...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Rakytník
[quote=vysloužil post_id=7364
Dají se otrhat plody rakytníku bez toho, aby se ostříhaly a zmrazily celé větvičky?
[/quote]
Trhám ručně v chirurgických rukavicích přímo z keře, dnes už byly plody celkem přezrálé, měkčí, ale i tak za 2,5 hod mám naobíráno 4 kg. Pár škrábnutí, nic hrozného Baví mě to.
Dají se otrhat plody rakytníku bez toho, aby se ostříhaly a zmrazily celé větvičky?
[/quote]
Trhám ručně v chirurgických rukavicích přímo z keře, dnes už byly plody celkem přezrálé, měkčí, ale i tak za 2,5 hod mám naobíráno 4 kg. Pár škrábnutí, nic hrozného Baví mě to.
- Rafael
- Príspevky: 2201
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Rakytník
Technický dotaz protože s rakytníkem nemám zkušenosti.
Co je na sklízeň náročnější?
Bobulky černého bezu nebo ten rakytník?
Co je na sklízeň náročnější?
Bobulky černého bezu nebo ten rakytník?
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.