a založit nové téma.
Myslím si, že ty stromoviny si to zaslouží. Velmi nenáročné jsou, jen s jejich sběrem můžou být velké problémy. Teda pokud rostou divoce. Výchovným řezem v mládí se z nich dají lehce zapěstovat košaté a přístupné koruny usnadňující sběr.
U divoce rostoucích, spíš topolovitého vzrůstu to může být pro většinu nestromolezeckých lidí problém.
Jako alkoholik který měl k dispozici dva velké košaté stromy Moravských k dispozici mi z nich chutnalo vše. Víno, likér, průtah i destilát z vína.vysloužil
06 Sep 2020, 20:35
Destilát z jeřabin je překvapivě chutný. Oblíbený zejména v Rakousku. Klidně může jako surovina sloužit jeřáb ptačí.
(Pravý destilát jsem nezkoušel. Protože až zas takové nadúrody a snadné trhání ze žebříku a lezení v korunách to nebylo...).
Listy - zoubkování u ptáčího je po celém jejich obvodu:
A u Moravského jen v jejich horní části: