Rajka je pěkně vybarvená, dobrá, na můj vkus až trochu parfémová. Na semenné podnoži nejsou plody moc velké. Protože mám na většině stromků víc odrůd, tak Rajka v přítomnosti dobře rodivé odrůdy plodí poměrně málo. Na samostatném stromku by to asi problém nebyl. Angold má možná syrovější chuť, ale plodí hojně, vydrží déle a jablka jsou velká. Na druhé straně v teplé poloze přednosti Angoldu tolik nedoceníte.
RAJKA
RAJKA
-
- Príspevky: 531
- Dátum registrácie: 09 Nov 2021, 16:25
- Bydlisko: Zahorie - juhozapad Slovenska 200mnm, podhorie M. Karpat
RAJKA
Myslite, ze Rajka by si rozumela s Merkurom na jednom strome? Este mozem zastepit Angold na Rubinolu (ktorej mam viacej stromov). Lebo s Rajkou aj Merkurom tak vaham, ci ich skusim alebo nie - spolocny strom by bol fajn.vysloužil napísal: ↑19 Apr 2023, 10:49Rajka je pěkně vybarvená, dobrá, na můj vkus až trochu parfémová. Na semenné podnoži nejsou plody moc velké. Protože mám na většině stromků víc odrůd, tak Rajka v přítomnosti dobře rodivé odrůdy plodí poměrně málo. Na samostatném stromku by to asi problém nebyl. Angold má možná syrovější chuť, ale plodí hojně, vydrží déle a jablka jsou velká. Na druhé straně v teplé poloze přednosti Angoldu tolik nedoceníte.
RAJKA
Rajku mám několik let, protože mi zachutnala u kamarádky. Na M7pěkně roste i plodí. Musím protrhávat, plody má poměrně velké, tak akorát (ne maxi, to ani nemám ráda). Sklep mám moc teplý, tak aspoň část plodů dávám do lednice do šuplíku, vydrží tam
v pohodě do konce února, pak už začíná vadnout, není tam dost vlhkosti.RAJKA
Rajku pěstuji na podnoži A2 - plody jsou spíše střední velikosti, bývají pěkně vybarvené, tady na skládce drží i teď po polovině dubna a jediný konkurent je pouze ten z Gurunu . Zdá se mi, že jejich chuť se délkou skladování jen lepší (se specifickým "broskvovým" aroma).
RAJKA
Mikeš13 napísal: ↑19 Apr 2023, 20:54Rajku pěstuji na podnoži A2 - plody jsou spíše střední velikosti, bývají pěkně vybarvené, tady na skládce drží i teď po polovině dubna a jediný konkurent je pouze ten z Gurunu . Zdá se mi, že jejich chuť se délkou skladování jen lepší (se specifickým "broskvovým" aroma).
[/quoAno, to máte pravdu - čím déle je uložená, tím je chutnější