Tak kolik jste kdo napálil?
Tak kolik jste kdo napálil?
To bude zajímavé. Kdyby přešlo rumové aroma některých odrůd asiek do destilátu, byla by to lahoda .
Tak kolik jste kdo napálil?
Viete mi niekto povedať, dá sa výrazne znížiť vznik etylkarbamátu včasným vypálenim - t.j. po 7-8 týždnov kvasenia ?
Viem, že istota je odkôstkovať, no vzhľadom na časovú náročnosť to nebolo možné, preto mam kvas s kôstkami.
Viem, že istota je odkôstkovať, no vzhľadom na časovú náročnosť to nebolo možné, preto mam kvas s kôstkami.
-
- Príspevky: 651
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 18:50
- Bydlisko: Novojičínsko
Tak kolik jste kdo napálil?
Ivan Hlavatý napísal: ↑08 Sep 2022, 19:33Prvý ovocný kvas sezóny 2022 sme založili dnes (foto). Bude to jednoodrodový kvas z ázijských hrušiek (Kumoi). Použiť 'ázijky' na jednoodrodovú hruškovicu nemusí byť z hľadiska kvality výsledného produktu práve najlepší nápad, ale - kto neskúsi, nedozvie sa... IH
Určitě to prodlouží skladovatelnost.
Novojičínsko - 320 m.n.m. a 260 m.n.m. v mrazové dolině u vody
-
IP: 80.24
Tak kolik jste kdo napálil?
Takže ja mám už tohto ročnú páleničiarsku sezonu za sebou. Slivky, 500 litrov kvasu=48 litrov päťdesiatdvojky. Hrušky, 400 litrov kvasu=34 litrov päťdesiatdvojky.
Tak kolik jste kdo napálil?
Kolik vyjde pálení na SK? Mám dost malých jablek, tak je buď možnost moštu, či pálení. V mojí pálenici neumyvaji jablka a chcou 10kc za litr moštu. Což se mi zdá dost.Tak to možná jen nadrtim a nechám kvasit.
-
IP: 80.24
Tak kolik jste kdo napálil?
Tak tá cena ma troch zaskočila. Minulý rok som platil za liter päťdesiatdvojky okolo 5.20 eura teraz rovných 8eur. Čo sa týka muštovania, bol som pred mesiacom a cena bola 60cent. za liter muštu vrátane umývania jablk a pasterizácie a zabalenia do 5-litrových bag sáčkov plus ešte sa doplácalo 60 cent za samotný sáčok. Bez pasterizácie a balenia učtujú 40 centov za liter.
Tak kolik jste kdo napálil?
Meruňkovice 30 litrů ze zhruba 210 litrů odpeckovaného kvasu. Přidáno 3kg cukru na 100l kvasu. Pro někoho moc, někdo dává více. Za ty roky jsem vyzkoušel různé množství cukru, med, různé kvasinky, výživu, umístění kvasných sudů...
Teď už přidávám jen cukr, používám hermeticky uzavřené sudy s kvasnými zátkami, umístěnými ve sklepě při teplotě 16-20°C. Odpeckovávám před pálením.
Teď už přidávám jen cukr, používám hermeticky uzavřené sudy s kvasnými zátkami, umístěnými ve sklepě při teplotě 16-20°C. Odpeckovávám před pálením.
Tak kolik jste kdo napálil?
Velkopavlovická, cukernatost jsem neměřil. Letos jich po loňské velké úrodě bylo výrazně méně, zato byly velké, šťavnaté.
-
- Príspevky: 1309
- Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15
Tak kolik jste kdo napálil?
tak dnes tohtorocne prve palenie. zo 170l kvasu sliviek, vyslo 15 litrov 68,2%nej palenky. PO nariedeni to bolo 20,5l 50% slivovice.