Máte prosim nejaký dobrý stroj alebo pomôcku na pasirovanie rajčín do pretlaku .. kečupu..nejaké som pozeral ale osobná skúsenosť je najlepšia
.. ďakujem
Pasírovač na kečup - pretlak
Pasírovač na kečup - pretlak
BB kraj 465 mnm
Pasírovač na kečup - pretlak
Nemám stroj. Rajčata podusím vcelku v minimálním množství vody (jen mokré dno). Vychladlá scvrklá rajčata rozmixuju tyčákem a vystřu přes pasírovací síto. Konzistence tak odpovídá běžnému kečupu. Zbylou průhlednou oranžovou rajskou vodu zavařím zvlášť, případně vypijeme vychlazenou s vodkou.
Pasírovač na kečup - pretlak
Ďakujem Vám pekne..podobne to robíme aj my teraz
Nazbieralo sa rajčín a po dozadi začínajú praskať ..tak sa ich musíme chopiť...
Nazbieralo sa rajčín a po dozadi začínajú praskať ..tak sa ich musíme chopiť...
BB kraj 465 mnm
Pasírovač na kečup - pretlak
Při velkém nadbytku rajčat jsem je v minulosti zmrazil v mikroténových sáčcích. Po čase jsem je rozmrazil a hned šly dobře pasírovat přes síto a zpracovat.
Pasírovač na kečup - pretlak
Tolik místa v mrazáku nemáme. Proto rozkrájená rajčata natlačím do sklínek a steriluju na 95st. Na polívku a omáčku pak stačí vyklopit, přecedit...
Pasírovač na kečup - pretlak
Taktéž zpracovávám úrodu povařením a rozmixuju tyčákem, přepasírovat přes sítko a sterilizovat. Do mrazáku už rajčata nedávám. Není dost místa a taky mi přišlo, že měly rajské trochu změněnou chuť, nebylo to ono. Jinak tyčkový mixer je úžasná pomůcka v kuchyni, dělám vše, i maso, mlýnek už ani nevytahuju. Taky třeba meruňky na džem, podrtit tyčákem, rychle uvařené.
Pasírovač na kečup - pretlak
Škrábou mě šlupky z luštěnin, takže mixér má své meze.
Rajčata loupu a peru do sklenic celá, nebo půlená a přidám malinkou lžičku octa a steriluju jen na 80°. A na pasírování býval dobrý nástavec na ruční šlehač - šnek proti sítu. Jde to i naběračkou, nebo vroubkovaným hříbkem po babičce. Dnes se prodávají pasírovací síta se stíracím plechem, je to sice objemněší věc, ale užitečná. Existuje i elektrický robot s touhle výbavou, mám to u staršího Moulinexu Ovatio 3 (nerez) a u historického robotu ze Zbrojovky je to v hliníku. Zbrojovka takhle dokáže odpeckovat a protlačit sítem i třešně a kyselky.
Rajčata loupu a peru do sklenic celá, nebo půlená a přidám malinkou lžičku octa a steriluju jen na 80°. A na pasírování býval dobrý nástavec na ruční šlehač - šnek proti sítu. Jde to i naběračkou, nebo vroubkovaným hříbkem po babičce. Dnes se prodávají pasírovací síta se stíracím plechem, je to sice objemněší věc, ale užitečná. Existuje i elektrický robot s touhle výbavou, mám to u staršího Moulinexu Ovatio 3 (nerez) a u historického robotu ze Zbrojovky je to v hliníku. Zbrojovka takhle dokáže odpeckovat a protlačit sítem i třešně a kyselky.
Pasírovač na kečup - pretlak
tento:
ERNESTO Pasírovací mlýnek
ERNESTO Pasírovací mlýnek