Vakuové skladování
Vakuové skladování
Před lety jsem si koupil vakuové vaky na stěhování. Vždycky mi připadalo zbytečné vakuovat skladované předměty, ale dnes toho mám tolik, že každé snížení objemu pomůže. Navíc ta odolnost proti ušpinění. No nevyzkoušejte to...
Vakuové skladování
Na zasielanie rastlinného materiálu používam kuchynskú vákuovaciu fóliu a vákuovačku ale v režime bez vákuovania (iba zváranie). Na sekundu mi napadlo, že by vákuovaná zásielka bola mierne mechanicky odolnejšia ale vákuum by asi obsah poškodilo (plazmoptýza, dýchanie,..), takže som túto myšlienku zavrhol.
Malá Fatra: SZ/430 m n.m./5°C/1000 mm/hlinito-ílovitá kambizem na kremenci, pH 6,5
-
IP: 168.81
Vakuové skladování
Vakuové skladování dobrý. Třeba potraviny, polotovary potravin. Bez konzervantů. Třeba vařené brambory (asi většina prodávaných salátu s bramborami je z vakuovaných brambor). Také vařené luštěniny (také většinou pro výrobu), nebo konzervované dávky hotových jídel pro vojáky (třeba "lamb with rice", abychom stále a řádně drželi tu angličtinu, igen?) apod. Jsou obaly i s kovovou folií proti světlu nebo s folií pro ohřev.
Po zavakuování se sterilují v autoklávu, který vytváří protitlak proti prasknutí obalů.
Prostě stará vesta. JG