Grávštýnské a jeho mutace
Grávštýnské a jeho mutace
Ano, bílé velké květy. Je zajímavé, že poupata jsou narůžovělá.
Grávštýnské a jeho mutace
Tak v tuto dobu tu "neplánovaně" opět vládne starý dobrý Grávštýn.
-
IP: 44.239
Grávštýnské a jeho mutace
Necháte je ještě uležet nebo to není třeba?
- Jaroslav - Pear Man
- Príspevky: 211
- Dátum registrácie: 16 Apr 2020, 21:23
- Bydlisko: Český ráj, 290 m.n.m
Grávštýnské a jeho mutace
Nejlepší jsou buď čerstvě spadaná ze stromu nebo i mírně podtžená, moc dlouho skladovat nejdou, protože uležením ztrácí šťavnatost a přezráním moučnatí, a kvůli tomu jsou pak fádní.Návštěvník napísal: ↑18 Sep 2021, 21:44Necháte je ještě uležet nebo to není třeba?
Také jsem pár kg spadených jablek sklidil pod 2 mladými stromy (asi před 10 lety zasazenými podél polní cesty).
Nejhezčí pohled na svět je z koruny ovocného stromu.
Grávštýnské a jeho mutace
Tak, nejlepší čerstvě spadlá, trhaná se nechají pár dnů dojít.
-
IP: 10.194
Grávštýnské a jeho mutace
Úplně nejlepší byly ty, co jsem si ještě teď utrhl ze stromu, ale moc jich tam nezbylo.
Grávštýnské a jeho mutace
Ne, ne, rajské jablko muselo být Grávštýnské . Teď vládne a dává na frak i kvalitním modrým peckovinám. Silně šťavnaté, aromatické, pěkně vybarvené ... choroby nula, postřiky nula. Starý strom.
-
IP: 98.211
Grávštýnské a jeho mutace
Minulý rok jsem nejlepší Gravštýny jedl až koncem září.
Grávštýnské a jeho mutace
Návštěvník napísal: ↑08 Sep 2022, 11:47Minulý rok jsem nejlepší Gravštýny jedl až koncem září.
Sklizené Grávštýny uložené na míse po několika dnech začnou omamně vonět. V tu dobu chutnají nejlépe. Jak vůně zeslábne, slupka zmastní, už to není ono.