Meruňky 2023
-
- Dátum registrácie: 22 Nov 2020, 15:53
Kalendářní termín vhodnosti probírky plůdků meruňěk nelze stanovit. Záleží na poloze, odrůdě........ Vlastní zkušenost nemám, nemám co probírat. Mráz provede skoro každoročně totální probírku za mne. Asi bych se řídil velikosti plůdků a pokud bývá přirozený propad, probral bych hned po něm. Na fotodokumentaci je zjevné, že plody drží a nespadnou, takže bych moc neváhal. Kéž bych měl někdy podobné starosti s probírkou na meruňkách.
probírka určitě nutná je, meruňka sama probírku nezajistí dostatečně. Jen jednou jsem se nechal ukecat mou paní, ať probírku nedělám, že bude větší úroda (jak krátkozraké) a ten rok jsem sklízel malé plody potažené tenkou slupkou téměř bez dužniny nevalné chuti. W.
Tady Bergeron zakvetl o něco dříve, než obě italské meruňky a pomrzl tak, že bude jen na ochutnání. Je nasazený ale na horším stanovišti a zatím je to menší stromek. Oproti loňsku na něm alespoň není žádná vadnoucí větvička, dostal pro jistotu 3x Signum.
italská meruňka Scillato-
IP: 168.81
-
IP: 186.2
U mne taky na Bergeronu je docela dost plodů na to, že v době květu opakovaně mrzlo až kolem -5 a teoreticky tam neměl zůstat ani plůdek. Na probírku to u mne ale nebude:-) Daník
Dnes ráno som po ceste polial aj mladé marhule aj keď sú na myrobalane...ale už týždeň po daždi páli slnko na ne a rád by som mal pred šittovim rezom čo najlepšie prírastky ..
Leskora sadena na jar (hrotiak) ..nebola nejak rovná tak som ju na dvoch miestach vyvazoval ..

Leskora sadena na jar (hrotiak) ..nebola nejak rovná tak som ju na dvoch miestach vyvazoval ..

BB kraj 465 mnm