Po těch suchých dnech a saharských teplot na západě musí být pěkné vyzrálé, to věřím.

Štěpánko na Auroře flekatý list vlevo - šarka? Pecky jsou čisté? U mě na meruňkách zatím čisto, ale všechny broskvoně mají příznaky na listech - vloni ještě všude čisté. I jedna švestka po 20 letech letos se objevily poprvé kroužky - fleky, náhoda?Štěpánka.3 napísal: ↑22 Jún 2022, 07:42Já sklízím Auroru a Spring Blush. Spring Blush po deštích popraskala a hnije. Obě meruňky na začátku jara hodně vymrzly v pupenech, ale nakonec nějaká lehce střední úroda je.
Šarky na Auroře jsem si zatím nevšimla, většina meruněk má teď strakaté listy po nájezdu mšic. Broskvoně mám nakažené dvě, ale obě na listech nic výrazného nemají, jen kroužky na plodech. Se švestkami to je horší, postupně se mi to mezi nimi rozšiřuje, čerstvě nakaženou mám Elenu.M.H napísal: ↑22 Jún 2022, 22:37Štěpánko na Auroře flekatý list vlevo - šarka? Pecky jsou čisté? U mě na meruňkách zatím čisto, ale všechny broskvoně mají příznaky na listech - vloni ještě všude čisté. I jedna švestka po 20 letech letos se objevily poprvé kroužky - fleky, náhoda?Štěpánka.3 napísal: ↑22 Jún 2022, 07:42Já sklízím Auroru a Spring Blush. Spring Blush po deštích popraskala a hnije. Obě meruňky na začátku jara hodně vymrzly v pupenech, ale nakonec nějaká lehce střední úroda je.
Mrazíky v době květu u nás byly, ale přestože na květech některých meruňkových stromů bylo poškození vidět, přesto velmi bohatě zaplodily, dělal jsem i probírku.
Ulítlo to určitě i na meruňky a ani nevíte co ...
Podle fotky to nelze poznat, ale bližší prohlídkou by šlo upřesnit, zda se skutečně jedná o vliv postřiku nebo něčeho jiného. Na odvrácené straně stromku, zakrytém listu, atd. by postižení nemělo být patrné. Stopy působení postřiku by měly nést i jiné rostliny, nejen meruňka.Štěpánka.3 napísal: ↑24 Jún 2022, 22:40Dnes jsem prohlížela i meruňky u plotu a za flekaté listy nemůžou jen mšice, ale hlavně pole s kukuřicí. Zas to zemědělcům při postřiku ulítlo![]()