Ďakujem za tipy, aj mne sa k tomu najviac podobajú vami spomenuté dve odrody, keď si ich porovnám s fotkami na tejto stránke:
https://www.chovatelahospodar.sk/tema/p ... pestovanie
K hosui by som sa prikláňal po vyhodnotení chuti, naozaj sa mi tam zdala prítomná tá jemne rumová príchuť. Na druhej strane na kumoi by viac sedela neskoršia doba dozrievania. Odtrhol som ich asi pred dvoma týždňami, čo sedí aj popisu na stránke (polovica októbra). Ale ktovie, možno boli sladké už aj skôr, moja motivácia nechať ju visieť dlhšie mala hlavne iný dôvod než pestovateľský (v dôsledku Covid-u som stratil chuť aj čuch, a bez chuti človek len ťažko ochutná : )
Som však spokojný, že ide s veľkou pravdepodobnosťou o jednu z týchto dvoch odrôd, výsledok je výborný. Taktiež ma veľmi teší odolnosť proti chorobám, najmä hrdzi hruškovej. Stromček mal až do jesene krásne tmavozelené listy bez náznaku ochorenia, čo u bežných hrušiek v našich končinách vec je takmer nemožná. Takže ešte raz vďaka za názory, skúsim hruštičku sledovať aj v ďalších rokoch.