Jedna kapitolka, trochu o slepicích, z částečně mého postapokalyptického románu:
Balzagettova přednáška O slepicích a topení dřevem.
První se ozval Martin:
"Jste střízlivý? Já jen nechápu tu kombinaci a nechci aby to dopadlo jako minule!"
- "Samozřejmě, že jsem úplně při smyslech a v dobré pohodě. Budu hovořit o létech 2024 - 2025 a jak spolu souvisely ty dvě věci záhy pochopíte.
Slepice ve formě kuřete byla totiž v západní populaci dalece nejoblíbenějším masem vůbec.
Z kuřecího masa byly hamburgery (McChicken apod.) a křidýlka, KFC postavilo na smaženém kuřeti celý business, nebyla jediná hospoda, kde by nebyl v hlavní nabídce kuřecí řízek, kuřecí prsa atd. Kuřecí bílé maso je navíc v porovnání s hovězím a vepřovým dokonce i zdravější, jenže tohle někomu vadilo.
Proč byly slepice a kuřata nepřítelem korporací a globalistů?
Je to vcelku jednoduché.
Protože se jedná o maso, které si může chovat každý, kdo má kousek nějakého pozemku! Slepice je hned po včele medonosné druhým nejužitečnějším tvorem na této planetě, protože poskytuje nejen velice chutné maso v mladé fázi vývoje, ale i dlouhodobou produkci vajec v dospělém věku. A to poskytuje lidem potravinovou svobodu a nezávislost na režimu, vytváří to potravinovou nezávislost rodin na venkově. Na slepicích přežili Češi válku v dobách Protektorátu a ani nacistům slepice nevadily.
Ale v těch létech končily české slepice v lockdownech. A zase jenom v tom našem novodobém protektorátu, jinde ne.
Slepice je všežravec a jede rostlinnou i živočišnou stravu. Zobe obilí, zeleninu, ovoce i masové odřezky z kuchyně, šlachovité maso, staré pečivo, no prakticky úplně všechno. Slepice je samoúdržbový tvor, který potřebuje jen minimum zdrojů pro produkci vajec. Vyšších snůšek se dosahuje přikrmováním krmnými směsi a šrotem. Jenže na venkově tohle neplatí, samochovy spočívají právě na tom, že se slepice nechají volně běhat, aby se postaraly samy o sebe a nahrabaly si potravu. Přikrmování obilím je jen doplněk. A teď si představte, co se stane, když nařídíte samochovatelům, že musí mít slepice natrvalo zavřené v kurníku. V tom okamžiku se zvedají náklady na slepice do astronomických výšin. Musíte začít nakupovat krmné směsi, kombinace rostlinných a živočišných šrotů, a to už nelze realizovat ze zbytků z kuchyně.
V ČR to tehdy bylo zločinem a trestáno pod pokutou 100.000 Kč pro fyzické osoby a až 2,000.000 pro podnikatele.
Když slepice nemůže zobat venku ze země, spořádá opravdu velké objemy krmiva. K čemu to vedlo?
K ukončení samochovů slepic u malých chovatelů. Pod směrnicemi a hrozbami z virů a pokut se zlikvidovaly chovy kuřat a slepic. Zůstaly jen velkochovy pod státní regulací, normami, emisními poplatky, emisními daněmi z CO2 atd.
A globalisté, Zelení, Piráti a všechny tehdejší vládnoucí strany napojené na bruselskou totalitu to myslely skutečně vážně.
Vadili jim lidé, kteří si sami vyráběli kuřecí maso a produkovali si vejce ze slepic.
Dále jim vadilo jim už i to, že někdo měl doma nezávislé topení a ohříval se spalováním dřeva vlastního lesa apod.
Podle šílenství z Bruselu a Strakovy akademie spalování dřeva produkuje více emisí CO2 než fosilní paliva, varovali tehdy prorežimní vědci a novináři za masivní podpory médií.
Např. Hlásná trouba Evropské unie v podobě serveru Euractiv tehdy přinesla i neuvěřitelný článek, že skupina evropských vědců pracujících pro Brusel zjistila, že spalování dřeva a dřevní štěpky produkuje ve skutečnosti více emisí CO2 než fosilní paliva, a tudíž by mělo dojít ke změně evropské směrnice RED II (Renewable Energy Directive II), která zavedla pravidlo, že každé nové zdroje energie v EU, které mají mít požehnání Bruselu jako ekologické a nezatížené emisními daněmi, musí splňovat podmínku hranice minimálně 70% nižších emisí CO2, než jaké emise mají fosilní paliva.
Až dosud byla biomasa, tedy palivo rostlinného původu, považováno za ekologické, ale to přestalo platit.
Podle tehdejších vědců šlo totiž o to, že dřevo je primárním sekvestorem, tedy úložištěm pro CO2 z atmosféry. Dřevo je tak doslova nasáklé pohlceným CO2 z ovzduší.
Ale když se ty stromy porazí a začne se s nimi topit v kotlech a v kamnech, tak se to CO2 opět vrátí v obrovských objemech do atmosféry!
Třeba Holandsko se již v roce 2020 rozhodlo, že dřevo nebude považovat za udržitelný zdroj energie.
Vědci tak začali naléhat na změnu směrnice RED II v EU, aby naopak označila spalování dřeva jako nejvíce brutální formu znečišťování ovzduší a aby na topení dřevem byly uvaleny emisní daně, vyšší než jsou emisní daně na spalování fosilních paliv jako je uhlí nebo ropa a paliva z ní.
Globalisté se tehdy nehodlali zastavit před ničím.
Nechtěli otrokům a goyim dovolit nezávislost a svobodu, naprosto v ničem. Když máte možnost sami si vyrobit kuřecí maso a nakrmit rodinu, tak jste svobodní. Pokud si sami vyrobíte vejce chovem slepic, jste svobodní.
Pokud si sami vypěstujete brambory na vlastním pozemku (než vám ho vláda sebere jako tehdy v Holandsku farmářům), tak jste svobodní.
A pokud si můžete sami zatopit dřevem, jste svobodní.
Jenže, když vám uvalí CO2 daň na dřevo, na slepice, na vejce, na brambory a to všechno ve jménu mantry snižování CO2, tak svoboda mizí a zaniká.
Takže druhé dějství - likvidace potravinové a energetické svobody na jehož konci má být nový společenský systém Total Control.
Tedy společnosti, kde bez dozoru, směrnic a sledování nepůjde udělat ani krok. Všichni a všechno bude registrované, následně regulované, poté zdaněné a nakonec zakázané pod nějakou bohulibou záminkou obecního blaha nebo ochrany před čímkoliv.
Ostatně toto, tyto praktiky můžeme vidět i dnes. Po Rozpadu a i Martinské katastrofě je stále ještě dost šílenců kteří se snaží tyto totalitní praktiky oživovat a udržovat při životě.
Příkladem může být třeba i nedaleké Město a jeho spřátelené oblasti. O vzdálenějších, třeba Germanistánu apod. ani nemluvě.
Howgh, domluvil jsem".
Z Kroniky Mlýna