Kmín/Rasca
Kmín/Rasca
Jenom aby bylo co kmínovat!
Kmín/Rasca
Napiste potom ci chuti ten kmin rovnako ako z obchodu alebo ci je to rozdiel.
Kmín/Rasca
Sklizeň kmínu proběhla dobře, moc pěkně voní. Teď spekuluju, jak oddělit zbytky stopek od semen.
-
IP: 168.81
Kmín/Rasca
U máku jsem používal „čištění“ statickou elektřinou. Aby to také znělo odborně.
V suché bílé plastové míse na vaření (Ø asi 30cm) jsem přiměřeně kroužil trochou vyklepaného, suchého máku. Nečistoty (kousíčky makovic, zlomky žebírek, hluchá semínka) se účinkem statické elektřiny „přilepovaly“ na stěny mísy nad kroužícím mákem. Ty jsem pak setřel ubrouskem. Postup jsem opakoval, až byl mák úplně čistý. Pak s další dávkou. Bylo to docela rychlé. Třeba to půjde i u kmínu. JG
V suché bílé plastové míse na vaření (Ø asi 30cm) jsem přiměřeně kroužil trochou vyklepaného, suchého máku. Nečistoty (kousíčky makovic, zlomky žebírek, hluchá semínka) se účinkem statické elektřiny „přilepovaly“ na stěny mísy nad kroužícím mákem. Ty jsem pak setřel ubrouskem. Postup jsem opakoval, až byl mák úplně čistý. Pak s další dávkou. Bylo to docela rychlé. Třeba to půjde i u kmínu. JG
Kmín/Rasca
Po částech promnout a vyfoukat.
Kmín/Rasca
Trošku vedle, ale mák je nejlepší vyprat. Všechno špatné vyplave a pak to scedím, dám na utěrku, tu vyndám a nechám na pekáči vyschnout.
-
- Príspevky: 1188
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:29
- Bydlisko: Úpatí Bílých Karpat
Kmín/Rasca
Taky tak Bohužel pěstování máku, mi jde jak psovi petržel