Já jsem zkusil udělat již v loňském roce červené kvašené zelí dle níže uvedené receptury s červenou řepou a křenem, bylo to docela chutné. Letos mi kvasí opět v menším soudku.
https://www.stream.cz/zdravi-na-taliri/ ... y-64228827
nakladanie kapusty
nakladanie kapusty
Mne sa pred rokmi stalo že bola kapusta neďaleko od pece ..a bola extremne kyslá ..čiže rýchle kvasenie pri.vysokej teplote spôsobilo veľkú kyslosť tiež
Teraz roky mavame len tak voľne pri stene kde.je okolo 21 st ..
BB kraj 465 mnm
nakladanie kapusty
Mně se to nezdá, ale příště dám soli méně, než 2%, což je 400g na 20kg, které jsem naložil. Včera jsem ho po ochutnání, po 2 týdnech od naložení, přenesl do chladnější místnosti, kde jsou uskladněné i jablka. Na chuť je to o poznání vyšší level než sáčky se zelím z obchodu. Navíc bez éček, s více vitamíny a nakonec to přijde levněji.
nakladanie kapusty
Já jsem dával 150g/10kg podle doporučení prodejce zelí. Vitamínů tam asi víc není, ale mléčné bakterie by éčka mohla potlačit nebo zahubit. A o ty tam jde.
Do jednoho hrnce jsem dal i celou hlávku s vydlabaným košťálem.
nakladanie kapusty
Přesně ten nižší poměr zkusím příští rok.
Pokud jde o ty vitamíny, tak já jsem to neměřil, ale v dTestu jich před časem našli málo.
https://www.dtest.cz/clanek-6466/dtest- ... vitaminu-c
nakladanie kapusty
Poučná recenze
nakladanie kapusty
Veľmi dobré skúsenosti čo sa týka nakladanej kapusty a mliečneho kvasenia mám s odrodou Avak.