nakladanie kapusty

zelí / kapusta, kapusta / kel, květák / karfiol, brokolice / brokolica, kedlubna / kaleráb ...
Martin
Príspevky: 211
Dátum registrácie: 30 Máj 2020, 08:19

27 Nov 2022, 10:45

Já jsem zkusil udělat již v loňském roce červené kvašené zelí dle níže uvedené receptury s červenou řepou a křenem, bylo to docela chutné. Letos mi kvasí opět v menším soudku.

https://www.stream.cz/zdravi-na-taliri/ ... y-64228827
Peb
Príspevky: 416
Dátum registrácie: 21 Jan 2021, 15:34

28 Nov 2022, 07:12

PepaS napísal:
27 Nov 2022, 10:22
Mám zkušenost, že hodně kyselé je , když se dá více soli. Přenosem do sklepa to kvašení stejně nezastavíte , pouze zpomalíte .
Mne sa pred rokmi stalo že bola kapusta neďaleko od pece ..a bola extremne kyslá ..čiže rýchle kvasenie pri.vysokej teplote spôsobilo veľkú kyslosť tiež
Teraz roky mavame len tak voľne pri stene kde.je okolo 21 st ..
BB kraj 460 mnm
Napísať odpoveď