Strana 11 z 38

Česnek

Napísané: 11 Jún 2021, 20:22
od používateľa Jarda UH
Dle místních se už teď nehnojí, mohl by se pak česnek kazit a neměl by trvanlivost.

Česnek

Napísané: 12 Jún 2021, 05:04
od používateľa Jiří II
Postřik Močovinou na list se má samozřejmě provádět dříve než listy zežloutnou. Teď už hnojení nemá žádný smysl. Vyzkoušejte to příští rok.

Česnek

Napísané: 19 Jún 2021, 17:47
od používateľa roman
Postupně odřezávám česnekové výhonky, ale nevyhazuji je, k masu jsou výborné.
IMG_20210619_121100_HDR.jpg

Česnek

Napísané: 22 Jún 2021, 20:23
od používateľa PepaS
Dle p.Kozáka se mají ulamovat hned za paličkou, protože zbytek stvolu ještě slouží jako list.

Česnek

Napísané: 27 Jún 2021, 13:46
od používateľa IvaP
Loňský česnek (no name rusák) v plné síle. Rozkrájela jsem ho na sušení, z toho množství špatných cca 5 stroužků, nebyly plesnivé, spíš po poranění část zaschla. Jeho potomci jsou ještě v zemi, no name španělské už schnou na šopě.

Česnek

Napísané: 29 Jún 2021, 15:45
od používateľa Jitka
A kde ho skladujete? My jsme dojídali skladovaný před měsícem a už klíčil. Nechávám ho v nevytápěném a dobře izolovaném kvelbu s přístupem světla. Teď už jíme nějaký údajně rychlený na Slovensku, ale je dobrý, taky stojí 180,- za kilo nesušeného.
A zkoušíme svůj, ale při ceně poštovného a sadby nás asi vyjde na stejné peníze :-D

Česnek

Napísané: 29 Jún 2021, 16:44
od používateľa vysloužil
Jitka napísal:
29 Jún 2021, 15:45
A kde ho skladujete? My jsme dojídali skladovaný před měsícem a už klíčil. Nechávám ho v nevytápěném a dobře izolovaném kvelbu s přístupem světla. Teď už jíme nějaký údajně rychlený na Slovensku, ale je dobrý, taky stojí 180,- za kilo nesušeného.
A zkoušíme svůj, ale při ceně poštovného a sadby nás asi vyjde na stejné peníze :-D
Česneky mi vydržely nejdéle v suché kytici ve váze v místnosti s běžnou teplotou. Jak jsem je uložil někde v chladnu, začaly obvykle klíčit.

Česnek

Napísané: 29 Jún 2021, 20:30
od používateľa PepaS
Souhlas , já skladuji v suchém sklepě při teplotě cca 12°, ale dlouho vydrží kdekoliv , kde je sucho. Subjektivně mám pocit , že více vydrží v kytici , cibulemi nahoru. Také ještě máme loňský a je v pohodě. Vůbec nejhorší nápad je dát ho do lednice, nebo nechat ve vlhku.

Česnek

Napísané: 30 Jún 2021, 00:10
od používateľa IvaP
Tak jak jsou v tom květináči v dílně, kde je sucho, letos se tam odchovávala štěňata, takže tam bylo i kolem 25 stupňů. Normálně je tam tak 18.

Česnek

Napísané: 30 Jún 2021, 18:12
od používateľa Jitka
Dole topím kamny, takže jsou v místnosti velké výkyvy, ale zkusím místnost vytápěnou na stabilních 18°.