Česnek
Česnek
Loňský česnek (no name rusák) v plné síle. Rozkrájela jsem ho na sušení, z toho množství špatných cca 5 stroužků, nebyly plesnivé, spíš po poranění část zaschla. Jeho potomci jsou ještě v zemi, no name španělské už schnou na šopě.
U Přerova, 270 m.n.m.
-
IP: 143.81
Česnek
A kde ho skladujete? My jsme dojídali skladovaný před měsícem a už klíčil. Nechávám ho v nevytápěném a dobře izolovaném kvelbu s přístupem světla. Teď už jíme nějaký údajně rychlený na Slovensku, ale je dobrý, taky stojí 180,- za kilo nesušeného.
A zkoušíme svůj, ale při ceně poštovného a sadby nás asi vyjde na stejné peníze :-D
A zkoušíme svůj, ale při ceně poštovného a sadby nás asi vyjde na stejné peníze :-D
Česnek
Česneky mi vydržely nejdéle v suché kytici ve váze v místnosti s běžnou teplotou. Jak jsem je uložil někde v chladnu, začaly obvykle klíčit.Jitka napísal: ↑29 Jún 2021, 15:45A kde ho skladujete? My jsme dojídali skladovaný před měsícem a už klíčil. Nechávám ho v nevytápěném a dobře izolovaném kvelbu s přístupem světla. Teď už jíme nějaký údajně rychlený na Slovensku, ale je dobrý, taky stojí 180,- za kilo nesušeného.
A zkoušíme svůj, ale při ceně poštovného a sadby nás asi vyjde na stejné peníze
Česnek
Souhlas , já skladuji v suchém sklepě při teplotě cca 12°, ale dlouho vydrží kdekoliv , kde je sucho. Subjektivně mám pocit , že více vydrží v kytici , cibulemi nahoru. Také ještě máme loňský a je v pohodě. Vůbec nejhorší nápad je dát ho do lednice, nebo nechat ve vlhku.