Co udělat s nadúrodou salátových okurek?

okurky / uhorky, rajčata, paradajky, paprika, meloun / melón, tykev / tekvica ...
Používateľov profilový obrázok
Rafael
Príspevky: 2200
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
Kontaktovať používateľa:

Co udělat s nadúrodou salátových okurek?

23 Aug 2023, 20:20

Metráky ani desítky kil jich nejsou, ale sníst se to ani tak rychle nedá.
:D

Nemáte nějaký nápad co s nimi?
*
Co jsem tak na Google četl, tak jen samé šílenosti.
A jedna AI:
MS Bing.jpg
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Jitka
Príspevky: 1163
Dátum registrácie: 08 Aug 2021, 13:43
Bydlisko: Slánsko

Co udělat s nadúrodou salátových okurek?

24 Aug 2023, 21:26

My děláme variaci na americkou čalamádu z okurek. Receptů běhá víc, my děláme ten bez nálevu, nasolit okurky s cibulí, scedit, okořenit (grilovací, nebo 4 pepře) přidat ocet a cukr. Sterilace jako nakládačky, 20 minut na 80°.
Používateľov profilový obrázok
Vlasatej
Príspevky: 894
Dátum registrácie: 21 Apr 2020, 10:22
Bydlisko: Letovice, 450m

Co udělat s nadúrodou salátových okurek?

25 Aug 2023, 12:27

Rozdat? Tak to dělám já. Ale ten nápad na čalamádu není vůbec špatný Jitko. Můžete prosím podrobněji kolik koření na kilo směsi? Vyzkouším. :thumbup:
A bovi maiore discit arare minor. Quod licet Iovi, non licet bovi. :idea:
Jiří II
Príspevky: 536
Dátum registrácie: 26 Máj 2020, 16:06
Bydlisko: Moravský kras, 470 m n. m.

Co udělat s nadúrodou salátových okurek?

25 Aug 2023, 12:54

My jsme si oblíbili Americké okurky, podle tohoto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/14579-americke-okurky/ Pozn. : děláme je ale z nakládaček.
IvaP
Príspevky: 826
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 11:57
Bydlisko: u Přerova

Co udělat s nadúrodou salátových okurek?

26 Aug 2023, 09:06

Zrovna včera jsem vyráběla " Bread and butter"

4 kg salátovek
2 kg cibule
12 lžic soli

Okurky omýt, NEloupat, nakrájet na cca 0.5 cm plátky, stejně tak cibuli. Nejlépe to jde na mandolíně. Prosypat solí a nechat do druhého dne vypotit. Druhý den slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, je-li ještě moc slané, opakujeme.

Nálev:
1 kg cukru
2 litry vinného octa nebo 1,3 l obyčejného + 0,7 l vody
4 lžičky kurkumy
2 lžíce hořčičných semínek
4 lžičky koprového semínka

Svaříme, do vařícího vsypeme okurky, vaříme deset minut. Plníme za horka buď do vyvařených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru nebo naplníme do sklenic, vložíme do hrnce s vařící vodou a zasterilujeme. Dá se jíst po vychladnutí hned.
U Přerova, 270 m.n.m.
Napísať odpoveď