Metráky ani desítky kil jich nejsou, ale sníst se to ani tak rychle nedá.
Nemáte nějaký nápad co s nimi?
*
Co jsem tak na Google četl, tak jen samé šílenosti.
A jedna AI:
Co udělat s nadúrodou salátových okurek?
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Co udělat s nadúrodou salátových okurek?
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Co udělat s nadúrodou salátových okurek?
My děláme variaci na americkou čalamádu z okurek. Receptů běhá víc, my děláme ten bez nálevu, nasolit okurky s cibulí, scedit, okořenit (grilovací, nebo 4 pepře) přidat ocet a cukr. Sterilace jako nakládačky, 20 minut na 80°.
Co udělat s nadúrodou salátových okurek?
Rozdat? Tak to dělám já. Ale ten nápad na čalamádu není vůbec špatný Jitko. Můžete prosím podrobněji kolik koření na kilo směsi? Vyzkouším.
A bovi maiore discit arare minor. Quod licet Iovi, non licet bovi.
Co udělat s nadúrodou salátových okurek?
My jsme si oblíbili Americké okurky, podle tohoto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/14579-americke-okurky/ Pozn. : děláme je ale z nakládaček.
Co udělat s nadúrodou salátových okurek?
Zrovna včera jsem vyráběla " Bread and butter"
4 kg salátovek
2 kg cibule
12 lžic soli
Okurky omýt, NEloupat, nakrájet na cca 0.5 cm plátky, stejně tak cibuli. Nejlépe to jde na mandolíně. Prosypat solí a nechat do druhého dne vypotit. Druhý den slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, je-li ještě moc slané, opakujeme.
Nálev:
1 kg cukru
2 litry vinného octa nebo 1,3 l obyčejného + 0,7 l vody
4 lžičky kurkumy
2 lžíce hořčičných semínek
4 lžičky koprového semínka
Svaříme, do vařícího vsypeme okurky, vaříme deset minut. Plníme za horka buď do vyvařených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru nebo naplníme do sklenic, vložíme do hrnce s vařící vodou a zasterilujeme. Dá se jíst po vychladnutí hned.
4 kg salátovek
2 kg cibule
12 lžic soli
Okurky omýt, NEloupat, nakrájet na cca 0.5 cm plátky, stejně tak cibuli. Nejlépe to jde na mandolíně. Prosypat solí a nechat do druhého dne vypotit. Druhý den slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, je-li ještě moc slané, opakujeme.
Nálev:
1 kg cukru
2 litry vinného octa nebo 1,3 l obyčejného + 0,7 l vody
4 lžičky kurkumy
2 lžíce hořčičných semínek
4 lžičky koprového semínka
Svaříme, do vařícího vsypeme okurky, vaříme deset minut. Plníme za horka buď do vyvařených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru nebo naplníme do sklenic, vložíme do hrnce s vařící vodou a zasterilujeme. Dá se jíst po vychladnutí hned.
U Přerova, 270 m.n.m.