Rajčata - Paradajky 2023
Rajčata - Paradajky 2023
Nejen překrásné, ale i chutné, pěstuji je každoročně. Letos mám ale slabší úrodu, rostlinky Zlatavy napadla čerň rajčatová.
-
IP: 97.51
Rajčata - Paradajky 2023
Dosť často spomínana téma ale odpovede sa akosi prekaraju ..neviem či je to nedostatkom nejakého prvku ,nejaké hubové ochorenie,je to na spodných listoch vrchné sú zatiaľ v poriadku ..prípadne roztoče či sviluška... listy som obtrhal ...aký máte názor prosím ? Ďakujem
Sviluška napadá plně výkonné a šťavnaté listy. Noa byla by na nich pavučinka nebo alespoň svlečky roztočů, sem tam nějaký živý. A tečky od výkalů. Jsem asi šťastný člověk, ale ještě jsem doma v zahradě neviděl svilušku a mšice na rajčatech. Jestli jsou listy na obrázku focené ty nejspodnější a nezačínají nijak od rozšiřujících se bodů mezi žilnatinou zasychat, pak jde o nedostatek pohyblivých prvků. Podívejte se na příznaky nedostatku hořčíku a draslíku, jeden z nich by to byl. Vršek je v pohodě, ze spodku si je rostlina tahá. Pokud jsou bělavé horní listy, pak by to směřovalo ke chloróze. Pokud byste měl pocit, že by měl být v substrátu přebytek dusíku, který by blokoval jiné prvky, ošetřete přes list. Hořkou solí (síran hořečnatý), síranem draselným.
Sviluška napadá plně výkonné a šťavnaté listy. Noa byla by na nich pavučinka nebo alespoň svlečky roztočů, sem tam nějaký živý. A tečky od výkalů. Jsem asi šťastný člověk, ale ještě jsem doma v zahradě neviděl svilušku a mšice na rajčatech. Jestli jsou listy na obrázku focené ty nejspodnější a nezačínají nijak od rozšiřujících se bodů mezi žilnatinou zasychat, pak jde o nedostatek pohyblivých prvků. Podívejte se na příznaky nedostatku hořčíku a draslíku, jeden z nich by to byl. Vršek je v pohodě, ze spodku si je rostlina tahá. Pokud jsou bělavé horní listy, pak by to směřovalo ke chloróze. Pokud byste měl pocit, že by měl být v substrátu přebytek dusíku, který by blokoval jiné prvky, ošetřete přes list. Hořkou solí (síran hořečnatý), síranem draselným.
Rajčata - Paradajky 2023
Dnes zveřejnila readakce Zahrada.cz můj jubilejní desátý článek:
1. Rajče-Stupické polní rané
2.Rajče Stupice
3. Olomovitz, Czech´s Bush, Urbikany
4. Rajče Urbikany- Vrbičanské nízké
5. Pěstování sazenic rajčat za oknem v panelovém domě
6. Semenaření rajčat
7. Velká bifteková srdce
8. Konstrukce pro pěstování tyčkových rajčat
9. Pěstování ozimé cibule
10. Pěstování ozimého květáku
Jako první článek z druhé desítky mám připravený článek Partenokarpická rajčata.
Vladimír
1. Rajče-Stupické polní rané
2.Rajče Stupice
3. Olomovitz, Czech´s Bush, Urbikany
4. Rajče Urbikany- Vrbičanské nízké
5. Pěstování sazenic rajčat za oknem v panelovém domě
6. Semenaření rajčat
7. Velká bifteková srdce
8. Konstrukce pro pěstování tyčkových rajčat
9. Pěstování ozimé cibule
10. Pěstování ozimého květáku
Jako první článek z druhé desítky mám připravený článek Partenokarpická rajčata.
Vladimír
Rajčata - Paradajky 2023
Dnešný deň (bejbino)..aj keď som výrastky asi pred týždňom vylámal ..paradajka si pradie svoju pieseň ..

BB kraj 465 mnm
Rajčata - Paradajky 2023
Medzi paradajky s výbornou chuťou patrí aj stálica black from tulla.. jemná šupka ,maslová a paradajková chuť ...

BB kraj 465 mnm
Rajčata - Paradajky 2023
Podobne ako bejbino som z pazuchy štart F1 vylomil výrastok a zasadil v skleníku ...startka to dobehla aj keď neskôr ale paradajky som už obral ..rastlina má asi 2 metre ..

BB kraj 465 mnm
Rajčata - Paradajky 2023
Pán Vladimír paradajky sú posypané sušenou mletou bazalkou + soľou ..a ako píšete olivový olej ...bazalku čerstvú som nekupoval ..táto sušená tiež celkom dodá chuti ..
BB kraj 465 mnm
Rajčata - Paradajky 2023
Díky. Vypadá to dobře. Zkusím.
Vladimír
Vladimír
Rajčata - Paradajky 2023
Výhodu je že je to celoročné dostupné aj keď kvalita chuti rajčín v zime klesne ..v zime pokym sa dá tak paradajka s akou takou chuťou je Briosso
BB kraj 465 mnm