Rajčata - Paradajky 2023
Rajčata - Paradajky 2023
Sme na tom podobne pani Jitka s tým liadkom vapenatym ..všimol som si že bejbino ako odroda nejak nepraska po dažďoch,pleseň zatiaľ celkom zvláda a aj urodovo a chuťovo je dobre na tom ..dúfam ma nepočuje a nerozmysli si to 

BB kraj 465 mnm
-
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 18:50
Rajčata - Paradajky 2023
Novojičínsko - 320 m.n.m. a 260 m.n.m. v mrazové dolině u vody
Rajčata - Paradajky 2023
Vypadají dobře.
Vladimír
Vladimír
Rajčata - Paradajky 2023
Dosť často spomínana téma ale odpovede sa akosi prekaraju ..neviem či je to nedostatkom nejakého prvku ,nejaké hubové ochorenie,je to na spodných listoch vrchné sú zatiaľ v poriadku ..prípadne roztoče či sviluška... listy som obtrhal ...aký máte názor prosím ? Ďakujem

BB kraj 465 mnm
Rajčata - Paradajky 2023
Ja (zlahka pouceny zaciatocnik) by som to tipoval na chlorozu. Myslim, ze som mal nieco podobne minuly rok na paprike (alebo rajcinach?) a pomohol mi Fytovit.Peb napísal: ↑27 Aug 2023, 20:52Dosť často spomínana téma ale odpovede sa akosi prekaraju ..neviem či je to nedostatkom nejakého prvku ,nejaké hubové ochorenie,je to na spodných listoch vrchné sú zatiaľ v poriadku ..prípadne roztoče či sviluška... listy som obtrhal ...aký máte názor prosím ? Ďakujem
Rajčata - Paradajky 2023
Ďakujem Vám ..pozeral som trochu na to ..nejakú chlorozu som podobne liečil sestre na hortenzii v lete a pomohlo ..mohla by to byť aj ona ..len vrchné listy sa javia byť zatiaľ úplne zdravé ..to je zvláštne ..akoby to išlo od spodu pomaly hore ..
Pozeral som na základe Vášho príspevku a našiel som rôzne druhy chloroz z nedostatku rôznych prvkov ..
https://ibuilder-sk.techinfus.com/tomat ... y-hloroza/
Ešte či to nieje kombinácia aj nejakých roztočov ..a chlorózy
Pozeral som na základe Vášho príspevku a našiel som rôzne druhy chloroz z nedostatku rôznych prvkov ..
https://ibuilder-sk.techinfus.com/tomat ... y-hloroza/
Ešte či to nieje kombinácia aj nejakých roztočov ..a chlorózy
BB kraj 465 mnm
Rajčata - Paradajky 2023
Tipoval by som, že ide o poškodenie listov roztočmi (sviluškami). Ak by išlo o chlorózu z nedostatku železa, boli by postihnuté aj (a najmä) mladé listy. Možno by viac napovedalo 'vyšetrenie' listov (najmä ich spodnej strany) lupou...Peb napísal: ↑27 Aug 2023, 20:52Dosť často spomínana téma ale odpovede sa akosi prekaraju ..neviem či je to nedostatkom nejakého prvku ,nejaké hubové ochorenie,je to na spodných listoch vrchné sú zatiaľ v poriadku ..prípadne roztoče či sviluška... listy som obtrhal ...aký máte názor prosím ? Ďakujem
V prílohe obraz postihnutia listov uhorky (nie rajčiaka) roztočmi. Typickým znakom je, že žilnatina zostáva zelená. H.
Rajčata - Paradajky 2023
sviluška chmelová to podle mě není. Ta působí škody především na okurkách, zvláště v uzavřených prostorách skleníků. Rajčata sviluška nijak významně neohrožuje. Osobně bych se ani takto zabarvenými listy rajčat nezabýval. Je to jen záležitost spodních listů a máme konec srpna. Dokud to není Phytophtora inf., není to nic závažného. Na venkovních záhonech budou rajčata už jen asi měsíc, ve sklenících tak do listopadu. W.
Rajčata - Paradajky 2023
Ďakujem za rady pán Hawkeye aj Vam pan Walter ..paradox je, že je v skleníku žial ..mám pocit že niektorým rastlinam vyhovuje klíma vo vnútri iným menej ..stane sa mi že pri jasnej letnej noci su listy aj v skleníku orosene ..myslim že sa nachádza v mierne studensej časti záhrady ...
BB kraj 465 mnm