Brezový cukor

Ak nenájdete vhodnú kategóriu pre dotaz, založte ho tu.
Peb
Príspevky: 1979
Dátum registrácie: 21 Jan 2021, 15:34

Brezový cukor

09 Aug 2023, 11:26

Máte prosím niekto skúsenosti s týmto cukrom ..mohla by to byť dobrá náhrada do lekvarov sirupov ..aj keď síce dosť drahá ale zdravšia ...



Obrázok

Popis produktu

nový druh kryštálového cukru – prírodný cukor, ktorý chuťou, sladkosťou ako aj použitím sa takmer úplne vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru, je rovnako použiteľný, avšak má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu. Má množstvo pozitívnych vplyvov na ľudský organizmus: nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, neprispieva k tvorbe zubného kazu, preto je vhodný pre diabetikov, pri redukčnej diéte, pre tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, pri nedostatku vápnika ako aj pre deti a dospelých trpiacich zubným kazom. Jeho pozitívny vplyv na zdravie potvrdzuje množstvo štúdií a vedeckých testov, ako aj čoraz väčší počet pozitívnych spotrebiteľských ohlasov.

Brezový cukor má množstvo pozitívnych vlastností - nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, zabraňuje tvorbe zubného kazu, je vhodný aj pre diabetikov, pri redukčnej diéte, pre tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, pri nedostatku vápnika. Jeho pozitívny vplyv na zdravie potvrdzuje množstvo štúdií a vedeckých testov, ako aj čoraz väčší počet pozitívnych spotrebiteľských ohlasov.

Glikemický index brezového cukru: GI = 7
(pre porovnanie: GI klasického bieleho alebo hnedého cukru je 70 až 100)
Účinky brezového cukru na ľudský organizmus:

znižuje potrebu inzulínu v tele
pôsobí antibakteriálne, ako prirodzené antibiotikum
je účinný voči plesňovým ochoreniam a kandidózam
udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
má detoxikačné a alkalizačné účinky
zamedzuje tvorbe zubného kazu
ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, preto sa nevytvára kyselina
znižuje tvorbu zubného povlaku a spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
podporuje tráviace procesy
má o 40% menej kalórií a 75% menej uhľohydrátov ako bežný rafinovaný cukor
zvyšuje tvorbu kolagénu
znižuje riziko artritídy
Kedže má brezový cukor výrazné antibakteriálne účinky, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky ani pre droždie.Nie je teda vhodný na prípravu kysnutého cesta.

Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.

Krajina pôvodu: Fínsko
BB kraj 465 mnm
Hawkeye
Príspevky: 2403
Dátum registrácie: 20 Jan 2023, 16:08

Brezový cukor

09 Aug 2023, 20:23

Skúsenosť nemám, ale mohla by to byť zdravšia a lepšia alternatíva rôznych umelých sladidiel, a tiež možnosť ako redukovať nadmernú konzumáciu repného či trstinového cukru. V prílohe pár doplňujúcich údajov. H.


Screenshot_20230809-200501_Chrome.jpg
Screenshot_20230809-200519_Chrome.jpg
Screenshot_20230809-200531_Chrome.jpg
Screenshot_20230809-200425_Chrome.jpg
Screenshot_20230809-200439_Chrome.jpg
Peb
Príspevky: 1979
Dátum registrácie: 21 Jan 2021, 15:34

Brezový cukor

09 Aug 2023, 21:54

Ďakujem za dodatočne informacie ..asi všetko má svoje pozitíva aj negatíva ako pozerám ale vyzerá byť pozitíva oproti klasickému cukru prevažujú ..
BB kraj 465 mnm
Napísať odpoveď