...
Dnes se v žádné fabrice nevyrábí kosy ručně. Vše je strojní výroba. Ze strany výrobce, by bylo vhodné doplnit údaj o tvrdosti kosy a na kosení čeho, je primárně určena.Peb napísal: ↑26 Apr 2023, 06:59Mám ešte jednu starú kosu asi 80ku len som ju už musel zvarat bola nalomená .. po nakuti ide do trávy ako žiletka ..najmä teraz mladá tráva pri rose
Kupoval som aj sroubovaciu objímku ale vyrábajú ich akési krátke kosisko som musel na konci dosť zužovať a prispôsobovať ..starsie boli trochu inac stavané ..neskôr aom našiel objimku ,dostať kúpiť aj väčšiu ..možno skúsim aj hore spomínanú kosu ..
Orientačný popis
Kosa rakúska Fux Hartstahl
62,00 €
S DPH
Vynikajúca rakúska ručne kovaná kosa z tradičnej továrne Schroeckenfux (Fux Austria, Schröckenfux). Vyberte si veľkosť kosy 60, 65, 70, 75, 80, 85 alebo 90 cm. Jedná sa o svetovú špičku. Kosa drží ostrie, dá sa dobre klepať, je pevná a i napriek tomu relatívne ľahká. S tradíciou od roku 1540. Vhodná pre moderné ergonomické kosenie.
Cena je za 60 ku..
Na hmotnosti kosy, až tak nezáleží. Kosy Falci je mžno koupit zde:https://kosimesnadno.cz/index.php?route ... h=72_61_59. Na kosimesnadno může zájemce získat spoustu užitečných informací!Neregistrovaný napísal: ↑26 Apr 2023, 22:27Sú tam aj hmotnosti. 65-ka 460 g, 75-ka 520 g.
Moje kosy z fabriky Falci Dronero v Taliansku 65-ky 340 až 400 g. 75-ka 460 g, 80-ka 460 g. Žiaľ už sa nedajú zohnať.
To len pre ukážku, že moja 80-ka váži toľko čo inzerovaná 65-ka. Tie moje nie sú veľmi zodraté, dá sa to porovnať. Majú za sebou od pár ha po pár desiatok ha. Za veľa rokov samozrejme.
Ale aj tak to bude asi to najlepšie, čo sa na trhu dá zohnať. No popýtať sa starých ľudí, prehľadať nejaké šopy, povaly, možno by to stálo za to. Niekedy sa nájdu pekné kúsky. Zvlášť v dedinách, kde sa dlho súkromne gazdovalo. R.
Na hmotnosti kosy, až tak nezáleží.dagdag napísal: ↑27 Apr 2023, 05:02
???