Plody máte větší jak já. Dnes jsem obral zbytek ze stromu, na sluníčku během týdne zhniličkovatí.
Jednodruhový destilát se mi nikdy nepovede, míchám s Williamsovou. Letos nebude ani čistá hruškovice, dva starší stromy pauzírují. Musím dát dohromady se švestkami, kterých taky nebude na samostatný kvas. Palič požaduje minimálně 120l kvasu.
Hruškový kvas
Hruškový kvas
Vidím to podobně, Walsche nebude dost na samotný kotel. Jeden bude Walsch + Williams, druhý všechny ostatní hrušky.hugovotr napísal: ↑15 Sep 2023, 22:29Plody máte větší jak já. Dnes jsem obral zbytek ze stromu, na sluníčku během týdne zhniličkovatí.
Jednodruhový destilát se mi nikdy nepovede, míchám s Williamsovou. Letos nebude ani čistá hruškovice, dva starší stromy pauzírují. Musím dát dohromady se švestkami, kterých taky nebude na samostatný kvas. Palič požaduje minimálně 120l kvasu.
Míchat hrušky se švestkami mi přijde škoda. Máte-li málo hrušek, nařeďte je jablky, přeci jen jádrové ovoce je lepší kombinovat zase s jádrovým a peckové s peckovým.
Hruškový kvas
Škoda to je, ale i švestek mám málo a ty nemám čím po likvidaci ryngle doplnit.vysloužil napísal: ↑15 Sep 2023, 22:46Vidím to podobně, Walsche nebude dost na samotný kotel. Jeden bude Walsch + Williams, druhý všechny ostatní hrušky.hugovotr napísal: ↑15 Sep 2023, 22:29Plody máte větší jak já. Dnes jsem obral zbytek ze stromu, na sluníčku během týdne zhniličkovatí.
Jednodruhový destilát se mi nikdy nepovede, míchám s Williamsovou. Letos nebude ani čistá hruškovice, dva starší stromy pauzírují. Musím dát dohromady se švestkami, kterých taky nebude na samostatný kvas. Palič požaduje minimálně 120l kvasu.
Míchat hrušky se švestkami mi přijde škoda. Máte-li málo hrušek, nařeďte je jablky, přeci jen jádrové ovoce je lepší kombinovat zase s jádrovým a peckové s peckovým.
Má to ale i své výhody:
- švestky "stabilizují" náchylný hruškový kvas, už nedokyseluji
- vysoká těžko dokvasitelná cukernatost švestek se hruškami naředí
- výsledný destilát mi chutná více jak z kombinace jablka a hrušky, obé už mám vyzkoušeno.
-
- Príspevky: 775
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 07:31
Hruškový kvas
Já to nepiju, ale místním a rodinným příslušníkům také většinou chutnají spíš směsi než čistá slivovice.
Letos má máma už víc jak 500 l kvasu všeho možného s převážně jablky (aby se zužitkovalo to padané ovoce). Asi z toho nebude nic světoborného, ale pokud to v pálenici dobře vypálí, konzumenty si to najde.
Olomoucko 220 m n. m.
Hruškový kvas
U nás se kombinované destiláty v obchodní síti prakticky neprodávají, v zahraničí (Rakousko, Německo) jsou běžné. Vždy je však tento Obst Schnaps levnější než jednodruhový destilát od téhož výrobce.Štěpánka.3 napísal: ↑16 Sep 2023, 12:21Já to nepiju, ale místním a rodinným příslušníkům také většinou chutnají spíš směsi než čistá slivovice.
Letos má máma už víc jak 500 l kvasu všeho možného s převážně jablky (aby se zužitkovalo to padané ovoce). Asi z toho nebude nic světoborného, ale pokud to v pálenici dobře vypálí, konzumenty si to najde.
Hruškový kvas
Tady v okolí jsou teď v hrušňových alejích vidět trhači s bečkama - berou úplně vše, co je na stromech; nějaká odrůda je nezajímá. Hlavně, že bude co pálit.
Hruškový kvas
Ochutnal jsem destilát ze švestky + hrušky a byl výborný!hugovotr napísal: ↑15 Sep 2023, 22:57
Škoda to je, ale i švestek mám málo a ty nemám čím po likvidaci ryngle doplnit.
Má to ale i své výhody:
- švestky "stabilizují" náchylný hruškový kvas, už nedokyseluji
- vysoká těžko dokvasitelná cukernatost švestek se hruškami naředí
- výsledný destilát mi chutná více jak z kombinace jablka a hrušky, obé už mám vyzkoušeno.
Hruškový kvas
Pokud je kvas správně vedený a dobře vypálený, bude destilát vždycky pitelný. Stejně jako víno z hroznů a jablek může být dobré, ale já mu nefandím.Jiří II napísal: ↑17 Sep 2023, 13:29Ochutnal jsem destilát ze švestky + hrušky a byl výborný!hugovotr napísal: ↑15 Sep 2023, 22:57
Škoda to je, ale i švestek mám málo a ty nemám čím po likvidaci ryngle doplnit.
Má to ale i své výhody:
- švestky "stabilizují" náchylný hruškový kvas, už nedokyseluji
- vysoká těžko dokvasitelná cukernatost švestek se hruškami naředí
- výsledný destilát mi chutná více jak z kombinace jablka a hrušky, obé už mám vyzkoušeno.