Salát
Salát
Dá se k něčemu použít salát, aby se nemusel hned sníst (zmrazit, fermentovat...)? Každoročně mi jich hodně zbyde. V květnu už v mých podmínkách nejsou moc chutné a v červnu už je nežerou ani slepice u sousedů. Ještě jich mám 30 a jednu hlávku jím dva dny.
Salát
Dá se k něčemu použít salát, aby se nemusel hned sníst (zmrazit, fermentovat...)?
Udělejte si salátovou omáčku a tu šupněte do mrazáku. Dělávaly to dříve babičky, osobní zkušenost však nemám, mám raději čerstvý.
Udělejte si salátovou omáčku a tu šupněte do mrazáku. Dělávaly to dříve babičky, osobní zkušenost však nemám, mám raději čerstvý.
Salát
[quote=Sáša post_id=1493 time=1588104271]
Jaký druh to máte (že ho jíte dva dny?) To bude něco jiného než máme tady, pět lupenů a nikde nic.. ?
Já mám saláty různé. Často i z vlastního osiva. Jsou zatím jen o něco větší než v Lídlu. Možná byste snědla i celý. Ale ne každý den. Dlaždice má pro porovnání 33x33cm.
Jaký druh to máte (že ho jíte dva dny?) To bude něco jiného než máme tady, pět lupenů a nikde nic.. ?
Já mám saláty různé. Často i z vlastního osiva. Jsou zatím jen o něco větší než v Lídlu. Možná byste snědla i celý. Ale ne každý den. Dlaždice má pro porovnání 33x33cm.
- Prílohy
-
- Salat 29.4.jpg (158.99 KiB) 4361 zobrazení
Salát
Tak jsem nakonec několik salátů umyl, nařezal, posolil a spolu s česnekem natlačil do sklenic. Jestli to bude jedlé, nevím. Ale přerostlý salát by jedlý nebyl.
Salát
Bude to fermentovat. Asi. Není tam žádný vzduch, jen slaná voda. Vzniklý CO2 se protlačí víčkem. Snad. Vytvořená kyselina mléčná by to měla zakonzervovat tak jako kyselé zelí. Podobně se fermentuje i jiná zelenina (okurky kvašáky, mrkev, květák, řepa, rajčata, papriky apod.). U salátu jsem to ještě neviděl, ale věřím, že je to možné.
https://www.youtube.com/watch?v=CrEsKwSnG5I
https://www.youtube.com/watch?v=CrEsKwSnG5I
- Rafael
- Príspevky: 2194
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Salát
Jsem tak nakoukl do knih které mám po momentálně po ruce, nebo na paměťových médiích, a nic ohledně mléčného kvašení listových salátů jsem nenašel.
A na netu jen minimum neurčitých informací. Ale s tím internetem ohledně kvalitních informací je to takové všelijaké...
A já rozhodně nejsem žádný vševěd a rád se od někoho důvěryhodného nechám poučit.
*
Určitě dejte vědět jak pokus dopadl. Já věřím, že dobře.
Anebo, že to chce více praktických pokusů.
*
Mám takovou vyčtenou, z několika historických knih, publikací apod.zkušenost, že ti akademici...
Navštívili staré výrobní zavedené provozy, koukali tam jak co dělají a pak to ve svých knihách a prácích vědecky zdůvodnili proč to tak ti praktici, výrobci dělají...
*
P.S. video jsem neviděl, fup, mob. net...
A na netu jen minimum neurčitých informací. Ale s tím internetem ohledně kvalitních informací je to takové všelijaké...
A já rozhodně nejsem žádný vševěd a rád se od někoho důvěryhodného nechám poučit.
*
Určitě dejte vědět jak pokus dopadl. Já věřím, že dobře.
Anebo, že to chce více praktických pokusů.
*
Mám takovou vyčtenou, z několika historických knih, publikací apod.zkušenost, že ti akademici...
Navštívili staré výrobní zavedené provozy, koukali tam jak co dělají a pak to ve svých knihách a prácích vědecky zdůvodnili proč to tak ti praktici, výrobci dělají...
*
P.S. video jsem neviděl, fup, mob. net...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.