Mám jich už vysušených stolitrový sud. A dnes je začnu louskat. Co taky dělat po večerech když je tak brzo tma? A když jsem se jim už tolik věnoval.
Jenže co pak s nimi?
Přemýšlím je pomlet na strouhánkovém mlýnku na "mouku" a pak na nějaké pečení.
(V jiném směru na ně nemám zuby...).
*
Máte nějaké tipy? Líbilo by se mi nacpat jich do těsta na úkor mouky co nejvíc.
Co s vlašskými ořechy?
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Co s vlašskými ořechy?
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Co s vlašskými ořechy?
Ve štrůdlu (v jablečné výplni) změknou a snadno se rozkoušou. To rozkousnutí je hlavní chuťový požitek. Mouka bude stejně zdravá, ale méně chutná. Dáváme je i do jiných pochutin, kde také změknou.
Ve skořápce se dají déle skladovat. Tak bych je neloupal všechny.
Ve skořápce se dají déle skladovat. Tak bych je neloupal všechny.
-
- Príspevky: 4892
- Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03
Co s vlašskými ořechy?
Rafael, na fotke v prílohe máte odkaz na internetovú stránku, kde si môžete vyhľadať viacero zaujímavých receptov na orechové koláče či zákusky. IH
Co s vlašskými ořechy?
Tak jsem tam mrkla také, zatím mne nejvíc láká ten jednoduchý hrníčkový s ořechy a jablky :-)P
Co s vlašskými ořechy?
Rafael napísal: ↑24 Nov 2022, 18:01Mám jich už vysušených stolitrový sud. A dnes je začnu louskat. Co taky dělat po večerech když je tak brzo tma? A když jsem se jim už tolik věnoval.
Jenže co pak s nimi?
Přemýšlím je pomlet na strouhánkovém mlýnku na "mouku" a pak na nějaké pečení.
(V jiném směru na ně nemám zuby...).
*
Máte nějaké tipy? Líbilo by se mi nacpat jich do těsta na úkor mouky co nejvíc.
My ořechy každoročně vylouskáme, nasypeme do zavařovacích sklenic a nasucho sterilujeme. Chutnají stejně jako čerstvé a nežluknou.
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Co s vlašskými ořechy?
Žádný nápad nebo zkušenost s výrobou a upotřebením "Ořechové mouky"?
*
Já jen vím, že pokud ty ořechy nerozdám, tak jen lákají hlodavce a že jsou v kamnech dost výhřevné...
*
Já jen vím, že pokud ty ořechy nerozdám, tak jen lákají hlodavce a že jsou v kamnech dost výhřevné...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Co s vlašskými ořechy?
Ořechová mouka - najemno pomletá jádra - nemá charakter mouky a její tuk má krátkou trvanlivost.
Co s vlašskými ořechy?
A třeba cukrárna nevykupuje? V Přerově ano + vykupuje firma Drago...
U Přerova, 270 m.n.m.
- Rafael
- Príspevky: 2200
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Co s vlašskými ořechy?
To jsem zkoušel kdysi. Zájem tehdy byl. Ale jen o velká jádra.
A já mám z velkoplodých kulturních, jednoho stromu, jen malou část. Zbytek jsou drobní a tvrdí ořeši po předcích. Zřejmě semenáči.
Proto bych je raději v nějaké přijatelné formě doma sežral..
*
V tom směru by mě celkem zajímalo jak dlouho se množí a pěstují velkoplodí ořešáci?
*
A já mám z velkoplodých kulturních, jednoho stromu, jen malou část. Zbytek jsou drobní a tvrdí ořeši po předcích. Zřejmě semenáči.
Proto bych je raději v nějaké přijatelné formě doma sežral..
*
V tom směru by mě celkem zajímalo jak dlouho se množí a pěstují velkoplodí ořešáci?
*
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.