Na základě např. toho:
*Jistě, že to jde, ale nevidím v tom žádný smysl. Kvasící jablková drť plave na tekutém podílu, takže její
naředění ničemu příliš nepomůže. Bude plavat dál.
MiKo
27 Okt 2021, 07:51
A je plovoucí koláč na závadu?
Je řešením promýchávání? Nebo ten koláč něčím zatížit a potopit?
Děkuju za info.
vysloužil
27 Okt 2021, 09:49
MiKo napísal: ↑
A je plovoucí koláč na závadu?
Je řešením promýchávání? Nebo ten koláč něčím zatížit a potopit?
Děkuju za info.
Potopit koláč zatíženým sítem je teoreticky možné, ale běžně se nedělá. Já to řeším tak, že po skončení
kvašení, ještě než se případný koláč sám potopí, odeberu a vyhodím cca 5- 10 cm husté vrstvy jablek, co
je zbarvena do hněda - až po žlutou neoxidovanou drť. A jdu pálit.
Promíchávání kvasu nemá smysl, pevný podíl beztak hned vyplave na povrch. Navíc tím kvas zbytečně
provzdušňujete.
Jistě, že to jde, ale nevidím v tom žádný smysl. Kvasící jablková drť plave na tekutém podílu, takže její
naředění ničemu příliš nepomůže. Bude plavat dál.
MiKo
27 Okt 2021, 07:51
A je plovoucí koláč na závadu?
Je řešením promýchávání? Nebo ten koláč něčím zatížit a potopit?
Děkuju za info.
vysloužil
27 Okt 2021, 09:49
MiKo napísal: ↑
A je plovoucí koláč na závadu?
Je řešením promýchávání? Nebo ten koláč něčím zatížit a potopit?
Děkuju za info.
Potopit koláč zatíženým sítem je teoreticky možné, ale běžně se nedělá. Já to řeším tak, že po skončení
kvašení, ještě než se případný koláč sám potopí, odeberu a vyhodím cca 5- 10 cm husté vrstvy jablek, co
je zbarvena do hněda - až po žlutou neoxidovanou drť. A jdu pálit.
Promíchávání kvasu nemá smysl, pevný podíl beztak hned vyplav
Možná bude lepší založit nové vlákno.
Řešil jsem a velmi se trápil s lisováním rybízů v klasickém laťkovém lisu. Taky i angrešty apod. v tom moc nešly. A máslovité hrušky už vůbec ne. Ne, že bych chtěl zpochybňovat předcházejí obrázky a nápady, určitě to fungovalo a fungovat bude, ale mi se to moc neosvědčilo.
*
Lepší byl potravinářsko neškodný pytel naplněný surovinou a doplněný kameny v množství aby neplaval a byl ponořen.
(Kdo něco podobného podle předcházejících obrázků nezkusil by mohl být velmi překvapen tou nadnášející a kvasicí silou).
A po maceraci, nakvašení nebo podobné době ho vytáhnout a nechat "po vytažení, nadzvednutí, vykapat.