Strana 1 z 1

Užití ovoce jako ozdoby

Napísané: 03 Aug 2021, 16:42
od používateľa Mimmo
Možná, že někoho zaujme netradiční využití citrusových plodů na snímcích. V jednom městečku na Côte d’Azur, tuším v Mentonu, se každoročně pořádají slavnosti citrónů. Místní „stavitelé“ vždy vytvoří sochy a stavby z citrónů a pomerančů, na které se chodí dívat desetitisíce návštěvníků denně. Slavnost se odehrává samozřejmě hned po hlavní sklizni, tedy začátkem března. To je mimo turistickou sezónu, protože moře má v tu dobu teplotu pouhých 12st. Myslel jsem si, že se plody zkazí, ale při pohledu z blízka je vidět, že nejsou propíchnuté a něco vydrží. Citrusové obrazce jsou bohužel jen dvojbarevné. To kdybychom takové sochy vytvořili z barevných hrušek a jablek, bylo by to mnohem pestřejší. I ta trvanlivost by se dala zaručit. Na vstupném vydělají francouzští farmáři mnohonásobek ceny použitého ovoce a to se dá navíc po slavnostech prodat, sníst, zmoštovat nebo zkvasit.
Je mezi vámi někdo, kdo má letos velké nadbytky ovoce a známého výtvarníka?

Užití ovoce jako ozdoby

Napísané: 13 Aug 2022, 09:52
od používateľa Mimmo
I středoevropské ovoce se dá využít ke zdobení. Škoda, že je výsledek obvykle až moc sladký.

Užití ovoce jako ozdoby

Napísané: 13 Aug 2022, 22:24
od používateľa roman
Mimmo napísal:
13 Aug 2022, 09:52
I středoevropské ovoce se dá využít ke zdobení. Škoda, že je výsledek obvykle až moc sladký.
:thumbup: Tak takovou tortu bych si Mimmo dal, nejlépe málo oslazenou.

Užití ovoce jako ozdoby

Napísané: 14 Aug 2022, 15:48
od používateľa Jitka
Přesně tak, je to otázka množství cukru, nemusí ho být tolik. Já si dělám nepečený dort a ať je ta kyselost tvarohu, nebo smetany trochu cítit.