Narazil jsem, ale jen četbou, na celkem zajímavý korejský fermentovaný zeleninový pokrm.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Dchi
Kimčchi - korejsky 김치
- Rafael
- Príspevky: 2199
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Kimčchi - korejsky 김치
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
-
IP: 119.59
Kimčchi - korejsky 김치
je to ten isty proces mliecneho kvasenia ako u nas pri kvasenej kapuste, alebo uhorkach.Rafael napísal: ↑26 Mar 2024, 13:38Narazil jsem, ale jen četbou, na celkem zajímavý korejský fermentovaný zeleninový pokrm.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Dchi
da sa to robit cely rok. napriklad na jar fermentujem spolu redkovky, skory kalerab a salat. v lete cinsku kapustu a vodnicu. a na jesen klasicku kapustu, pripadne hlavkovy kel. niekedy tam primiesam aj cviklu a mrkvu.
zvycajne miesam listovu a korenovu zeleninu, aby to malo viac farieb.
skusal som aj rydziky fermentovat ako v rusku, ale jest sa to velmi nedalo.
da sa to robit aj doma v malom mnozstve. mam taku fermentovaciu 2 litrovu nadobu s pritlacnym vekom. nastruhanie trva tak 10 minut. natlacit poriadne do nadoby, primerane osolit, uzaviet a uz len cakat tak 2-3 tydne.
dolezite je, aby ta spracovana zelenina bola ponorena do stavy. ak tolko stavy nepusti, treba doliat slany nalev. to sa mi vsak este nestalo, zelenina si vzdy pustila dost stavy po osoleni a natlaceni.