Strana 1 z 2
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 11:33
od používateľa Seky
Prosím, poraďte, jak nejlépe zpracovat plody rakytníku?
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 12:07
od používateľa ariadna30
Najlepsie neviem, ale najrychlejsie zamrazit
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 13:57
od používateľa hugovotr
Drobné ovoce (rybíz, josta, maliny, ostružiny, rakytník, aronie, muchovník, borůvky, Goji ... ) v průběhu sezóny zamrazíme a až máme více druhů, děláme sirup/šťávu za studena a pečený čaj.
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 17:05
od používateľa vysloužil
Seky napísal: ↑06 Okt 2020, 11:33
Prosím, poraďte, jak nejlépe zpracovat plody rakytníku?
Dají se otrhat plody rakytníku bez toho, aby se ostříhaly a zmrazily celé větvičky?
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 17:57
od používateľa Rafael
Jedna z mála, nebo mnohých, co jsem nikdy nezkusil. Ač mě to lákalo.
*
Naložit do lihu. Macerát - likér.???
*
Ale jak se sklízí, zbavuje stopek absolutně netuším...
I když takové malé "ovoce, plody, mám jako suroviny moc rád...
(Jen si myslím, že by to mohlo být hodně dobré.
Už jen proto, že je to za "syrova" moc nechutné..)....
A i netradiční...
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 18:59
od používateľa Seky
[quote=vysloužil post_id=7364
Dají se otrhat plody rakytníku bez toho, aby se ostříhaly a zmrazily celé větvičky?
[/quote]
Trhám ručně v chirurgických rukavicích přímo z keře, dnes už byly plody celkem přezrálé, měkčí, ale i tak za 2,5 hod mám naobíráno 4 kg. Pár škrábnutí, nic hrozného
Baví mě to.
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 20:10
od používateľa Mikeš13
Taky jen ruční sběr - občas se některá bobule rozprskne a celkově to trvá docela dlouho.
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 21:00
od používateľa hugovotr
Je to pakárna
Nic horšího jsem asi nesbíral.
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 21:33
od používateľa Rafael
Technický dotaz protože s rakytníkem nemám zkušenosti.
Co je na sklízeň náročnější?
Bobulky černého bezu nebo ten rakytník?
Rakytník
Napísané: 06 Okt 2020, 21:43
od používateľa ariadna30
Rakytnik ma trne, takze jednoznacne rakytnik