Strana 3 z 8

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 06 Júl 2020, 15:22
od používateľa ariadna30
Hodim do mraznicky. V zime bude super mat skoro cerstve ovocie do slahacky a na kolace.

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 06 Júl 2020, 16:22
od používateľa roman
vysloužil napísal:
06 Júl 2020, 11:41
Já jsem ji taky zrušil. Nebo spíš ona zašla a znovu jsem ji nevysadil.
U nás to dopadlo stejně. Mně chutná víc černý rybíz, o tom nemusím ani sekundu přemýšlet.
ariadna30 napísal:
06 Júl 2020, 15:22
Hodim do mraznicky. V zime bude super mat skoro cerstve ovocie do slahacky a na kolace.
Tohle dělám s černým rybízem co zbyde. V zimě se odšťavní a je z něho hodné výživná hustá šťáva. Pro mě je to větší vitamínová bomba než pytlík pomerančů.

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 06 Júl 2020, 16:56
od používateľa Rafael
Nám se osvědčilo zmrzlý černý rybíz rozmixovat v silném mixeru s mlékem, smetanou, likérem, ořechy, cukrem, medem, zkrátka vším co bylo po ruce a na co byla zrovna chuť, na něco na způsob zmrzliny.

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 06 Júl 2020, 17:24
od používateľa vysloužil
Martin napísal:
04 Júl 2020, 07:19
Nejchutnější černý rybíz na kterém se shoduje dost zahrádkářů je dnes již odrůda Bona, velmi zajímavé a velkoplodé jsou také Černyj Bumer, Jubilejnaja Kopanja, snad ještě Sofijevská a Vermisáž
Hned jsem šel tu Bonu ochutnat, ale ještě není úplně zralá. Dozrává poměrně nestejnoměrně, pár kuliček už bylo černých, ale chuť zatím nepřesvědčila. Plodná je tedy hodně. Ty zbylé tři - ČB, JK a V neznám. Sofijevská zaujala především díky ranosti.

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 06 Júl 2020, 21:09
od používateľa Mikeš13
Máte někdo odrůdu Fokus? Letos má bobule skoro jak třešně.

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 09 Júl 2020, 22:32
od používateľa Jarda UH
Máme dvě odrůdy černého rybízu na marmeládu a jsme s velikostí a chutí max spokojeni. Údajně není vhodný k výrobě šťáv, jelikož rosolovatí, ale šťávu neděláme.
Sofijevský
Sofijevský
Vermisáž
Vermisáž

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 16 Júl 2020, 13:50
od používateľa vysloužil
On je snad nějaký černý rybíz, který nerosolovatí?

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 16 Júl 2020, 21:38
od používateľa Jarda UH
Myslel jsem, že jsou to odrůdy vhodné především na džem, marmeládu. Na šťávu vhodnější odrůdy černého rybízu se lze dočíst třeba tady: https://docplayer.cz/2033897-Zakladni-c ... _full_text

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 22 Júl 2020, 18:32
od používateľa vysloužil
Tak jsem se pokusil porovnat chuť černých rybízů, co mám na zahradě. Není to objektivní, protože nezrají ve stejnou dobu. I tak ale nejlepší dojem zanechaly ty rané - Démon a Sofijevskaja. Pak bych seřadil ty pozdnější asi v pořadí: Eva, Rodknop, Katka, Zuzka, Otello, Ceres a jako poslední překvapivě Bona. Vysoká plodnost, velké kuličky, ale kyselejší a bez černorybízového aromatu. Pravda, roste v polostínu, ale to Otello a Rodknop taky.

Jaký nejlepší černý rybíz?

Napísané: 15 Aug 2020, 11:09
od používateľa Mittwoch
Mně velmi šmakuje poslední roky Fokus. Velké bobule, rané zrání, znamenitá sladší chuť. Ve srovnání s Titanií a dalšími no name. Jestli byly letos plody velikosti třešně nevím, stihl jsem jen závěr.

Loni se mi konečně podařilo sehnat albinotické mutanty, tolik oblíbené v zemích na sever od nás (Estonsko, Finsko...) - tzv. zelene rybizy. 2 odrudy Vertti a Vilmu. Uvidim, jak pujdou-zatim se otřepávaji z těžké cesty a mé množitelské chtivosti.:-D Uvádí se u nich 2x vyšší obsah C než u černých! a sladší chuť s jemnějšími tóny černého rybízu. Celkově více lahodící. Já je plánuju zejména na víno.