Jaký nejlepší černý rybíz?
Jaký nejlepší černý rybíz?
Hodim do mraznicky. V zime bude super mat skoro cerstve ovocie do slahacky a na kolace.
Jaký nejlepší černý rybíz?
U nás to dopadlo stejně. Mně chutná víc černý rybíz, o tom nemusím ani sekundu přemýšlet.
Tohle dělám s černým rybízem co zbyde. V zimě se odšťavní a je z něho hodné výživná hustá šťáva. Pro mě je to větší vitamínová bomba než pytlík pomerančů.
- Rafael
- Príspevky: 2184
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
- Kontaktovať používateľa:
Jaký nejlepší černý rybíz?
Nám se osvědčilo zmrzlý černý rybíz rozmixovat v silném mixeru s mlékem, smetanou, likérem, ořechy, cukrem, medem, zkrátka vším co bylo po ruce a na co byla zrovna chuť, na něco na způsob zmrzliny.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Jaký nejlepší černý rybíz?
Hned jsem šel tu Bonu ochutnat, ale ještě není úplně zralá. Dozrává poměrně nestejnoměrně, pár kuliček už bylo černých, ale chuť zatím nepřesvědčila. Plodná je tedy hodně. Ty zbylé tři - ČB, JK a V neznám. Sofijevská zaujala především díky ranosti.
Jaký nejlepší černý rybíz?
Máte někdo odrůdu Fokus? Letos má bobule skoro jak třešně.
Jaký nejlepší černý rybíz?
Máme dvě odrůdy černého rybízu na marmeládu a jsme s velikostí a chutí max spokojeni. Údajně není vhodný k výrobě šťáv, jelikož rosolovatí, ale šťávu neděláme.
Jaký nejlepší černý rybíz?
On je snad nějaký černý rybíz, který nerosolovatí?
Jaký nejlepší černý rybíz?
Myslel jsem, že jsou to odrůdy vhodné především na džem, marmeládu. Na šťávu vhodnější odrůdy černého rybízu se lze dočíst třeba tady: https://docplayer.cz/2033897-Zakladni-c ... _full_text
Jaký nejlepší černý rybíz?
Tak jsem se pokusil porovnat chuť černých rybízů, co mám na zahradě. Není to objektivní, protože nezrají ve stejnou dobu. I tak ale nejlepší dojem zanechaly ty rané - Démon a Sofijevskaja. Pak bych seřadil ty pozdnější asi v pořadí: Eva, Rodknop, Katka, Zuzka, Otello, Ceres a jako poslední překvapivě Bona. Vysoká plodnost, velké kuličky, ale kyselejší a bez černorybízového aromatu. Pravda, roste v polostínu, ale to Otello a Rodknop taky.
-
IP: 42.26
Jaký nejlepší černý rybíz?
Mně velmi šmakuje poslední roky Fokus. Velké bobule, rané zrání, znamenitá sladší chuť. Ve srovnání s Titanií a dalšími no name. Jestli byly letos plody velikosti třešně nevím, stihl jsem jen závěr.
Loni se mi konečně podařilo sehnat albinotické mutanty, tolik oblíbené v zemích na sever od nás (Estonsko, Finsko...) - tzv. zelene rybizy. 2 odrudy Vertti a Vilmu. Uvidim, jak pujdou-zatim se otřepávaji z těžké cesty a mé množitelské chtivosti.:-D Uvádí se u nich 2x vyšší obsah C než u černých! a sladší chuť s jemnějšími tóny černého rybízu. Celkově více lahodící. Já je plánuju zejména na víno.
Loni se mi konečně podařilo sehnat albinotické mutanty, tolik oblíbené v zemích na sever od nás (Estonsko, Finsko...) - tzv. zelene rybizy. 2 odrudy Vertti a Vilmu. Uvidim, jak pujdou-zatim se otřepávaji z těžké cesty a mé množitelské chtivosti.:-D Uvádí se u nich 2x vyšší obsah C než u černých! a sladší chuť s jemnějšími tóny černého rybízu. Celkově více lahodící. Já je plánuju zejména na víno.