Jaký nejlepší černý rybíz?

ariadna30
Príspevky: 2815
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 06:09

Jaký nejlepší černý rybíz?

06 Júl 2020, 15:22

Hodim do mraznicky. V zime bude super mat skoro cerstve ovocie do slahacky a na kolace.
roman
Príspevky: 746
Dátum registrácie: 11 Apr 2020, 22:18
Bydlisko: Zlínsko, 400 m n. m.

Jaký nejlepší černý rybíz?

06 Júl 2020, 16:22

vysloužil napísal:
06 Júl 2020, 11:41
Já jsem ji taky zrušil. Nebo spíš ona zašla a znovu jsem ji nevysadil.
U nás to dopadlo stejně. Mně chutná víc černý rybíz, o tom nemusím ani sekundu přemýšlet.
ariadna30 napísal:
06 Júl 2020, 15:22
Hodim do mraznicky. V zime bude super mat skoro cerstve ovocie do slahacky a na kolace.
Tohle dělám s černým rybízem co zbyde. V zimě se odšťavní a je z něho hodné výživná hustá šťáva. Pro mě je to větší vitamínová bomba než pytlík pomerančů.
Používateľov profilový obrázok
Rafael
Príspevky: 2154
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
Kontaktovať používateľa:

Jaký nejlepší černý rybíz?

06 Júl 2020, 16:56

Nám se osvědčilo zmrzlý černý rybíz rozmixovat v silném mixeru s mlékem, smetanou, likérem, ořechy, cukrem, medem, zkrátka vším co bylo po ruce a na co byla zrovna chuť, na něco na způsob zmrzliny.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
vysloužil
Príspevky: 4661
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 08:30

Jaký nejlepší černý rybíz?

06 Júl 2020, 17:24

Martin napísal:
04 Júl 2020, 07:19
Nejchutnější černý rybíz na kterém se shoduje dost zahrádkářů je dnes již odrůda Bona, velmi zajímavé a velkoplodé jsou také Černyj Bumer, Jubilejnaja Kopanja, snad ještě Sofijevská a Vermisáž
Hned jsem šel tu Bonu ochutnat, ale ještě není úplně zralá. Dozrává poměrně nestejnoměrně, pár kuliček už bylo černých, ale chuť zatím nepřesvědčila. Plodná je tedy hodně. Ty zbylé tři - ČB, JK a V neznám. Sofijevská zaujala především díky ranosti.
Používateľov profilový obrázok
Mikeš13
Príspevky: 2184
Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 17:06
Bydlisko: ČR - severozápad

Jaký nejlepší černý rybíz?

06 Júl 2020, 21:09

Máte někdo odrůdu Fokus? Letos má bobule skoro jak třešně.
Jarda UH
Príspevky: 477
Dátum registrácie: 29 Mar 2020, 10:59
Bydlisko: Moravské Slovácko 250m n.m.

Jaký nejlepší černý rybíz?

09 Júl 2020, 22:32

Máme dvě odrůdy černého rybízu na marmeládu a jsme s velikostí a chutí max spokojeni. Údajně není vhodný k výrobě šťáv, jelikož rosolovatí, ale šťávu neděláme.
Sofijevský
Sofijevský
Vermisáž
Vermisáž
vysloužil
Príspevky: 4661
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 08:30

Jaký nejlepší černý rybíz?

16 Júl 2020, 13:50

On je snad nějaký černý rybíz, který nerosolovatí?
Jarda UH
Príspevky: 477
Dátum registrácie: 29 Mar 2020, 10:59
Bydlisko: Moravské Slovácko 250m n.m.

Jaký nejlepší černý rybíz?

16 Júl 2020, 21:38

Myslel jsem, že jsou to odrůdy vhodné především na džem, marmeládu. Na šťávu vhodnější odrůdy černého rybízu se lze dočíst třeba tady: https://docplayer.cz/2033897-Zakladni-c ... _full_text
vysloužil
Príspevky: 4661
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 08:30

Jaký nejlepší černý rybíz?

22 Júl 2020, 18:32

Tak jsem se pokusil porovnat chuť černých rybízů, co mám na zahradě. Není to objektivní, protože nezrají ve stejnou dobu. I tak ale nejlepší dojem zanechaly ty rané - Démon a Sofijevskaja. Pak bych seřadil ty pozdnější asi v pořadí: Eva, Rodknop, Katka, Zuzka, Otello, Ceres a jako poslední překvapivě Bona. Vysoká plodnost, velké kuličky, ale kyselejší a bez černorybízového aromatu. Pravda, roste v polostínu, ale to Otello a Rodknop taky.
Mittwoch

IP:  42.26

Jaký nejlepší černý rybíz?

15 Aug 2020, 11:09

Mně velmi šmakuje poslední roky Fokus. Velké bobule, rané zrání, znamenitá sladší chuť. Ve srovnání s Titanií a dalšími no name. Jestli byly letos plody velikosti třešně nevím, stihl jsem jen závěr.

Loni se mi konečně podařilo sehnat albinotické mutanty, tolik oblíbené v zemích na sever od nás (Estonsko, Finsko...) - tzv. zelene rybizy. 2 odrudy Vertti a Vilmu. Uvidim, jak pujdou-zatim se otřepávaji z těžké cesty a mé množitelské chtivosti.:-D Uvádí se u nich 2x vyšší obsah C než u černých! a sladší chuť s jemnějšími tóny černého rybízu. Celkově více lahodící. Já je plánuju zejména na víno.
Napísať odpoveď