Angrešty
Angrešty
Letos roubované angrešty (přelom leden/únor). Co je roubované venku, pěkně raší, co jsem rouboval na, na podzim, vykopané podnože meruzalky a mám doposud schované v chatce, aby "nezmrzly" , ani ťuk. Asi je pošlu ven na záhon, ať se taky činí.
Angrešty
Ano, Zebín mám také. V tom mixu pár kousků naroubovaných bude, snad se chytne, loni mi rouby zaschly. Za sebe doporučuji, je hezky žlutý, sladkokyselý, když byl plně vyzrálý měkoučký, byl nejlepší. Než jsem si pořídil angrešty, dočetl jsem se někde v diskuzi, že jde o kompotovou odrůdu, takže jsem stromek kupoval s obavou, ale zaplodil jako první ze všech a nezklamal. Letos ho ženu po tyčce do druhého patra. Včera jsem ho fotil, přikládám malou fotečku.
- Prílohy
-
- angrešt Zebín
- d1711223149090.jpg (44.91 KiB) 503 zobrazení
Angrešty
První sezónu jsem měla Zebín v nádobě a byla nadšená. Po vysazení už tak dobrý nebyl, dokonce mi víc chutnal Veliš. Možná je to špatným místem. Mám nařízkovanou větvičku, tak ji zkusím dát na plné slunce.
Angrešty
letos mi v zimě chcípli všechny Niesluchowské, snad mrazem, pro mě dosud nejchutnější a nosná odrůda. V okolí je teď nikdo neprodává, jen (z červených) Hinomaki a Krasnoslowianskij, Kameniar, Salut a Xenia - můžete někdo poskytnout reference?
Angrešty
Môžem potvrdiť, že je Hinnonmaki sladký, myslím, že deťom bude chutiť. Ale okrem toho bez nejakej chuťovej nadstavby, preto som ho zrušil.
V prípade, že sa pestuje v kríkovom tvare, nevýhodou je aj to, že je dosť poliehavý.
V prípade, že sa pestuje v kríkovom tvare, nevýhodou je aj to, že je dosť poliehavý.
Malá Fatra: SZ/430 m n.m./5°C/1000 mm/hlinito-ílovitá kambizem na kremenci, pH 6,5
Angrešty
Jazykové okienko 'hnidopicha':
Táto odroda egreša má fínsky pôvod a v origináli je jej správne pomenovanie HINNONMÄKI.
Existuje žltý, červený a zelený variant. Opäť vo fínskom origináli: Hinnonmäki Gül, Hinnonmäki Röd a Hinnonmäki Grön. Väčšinou sa stretneme s poangličtenými názvami (Hinnonmaki Yellow/Red/Green), alebo ponemčenými (Hinnonmaki Gelb/Rot/Grün). H.