No tedy tedy. Koukám a docela žasnu. Barva a konzistence zhniličkované dužniny mé mišpule tedy není nic extra. Někomu může připomínat průjem. Také pecičky mi vadí. Musí se "pracně" ocucávat. Dužnina na nich lpí. Taky slupka je hrubá, drsná (tu nejím). A plod není velký. Takže jídlo je trochu "pracnější".vysloužil napísal: ↑04 Jan 2022, 08:46Tak to má být. Popsal jste tu chuť přesně.Petr z H. napísal: ↑04 Jan 2022, 07:51Tak mám asi poslední dotaz - mišpule už zhniličkovatěly, jsou hnědé, měkké a uvnitř jsou takové "mazlavé". Není to ani sladké, ani šťavnaté, prostě takové "divné mazlavé cosi". Má to tak být, s tímo mám pracovat a vychutnávat, nebo má žádoucí zralý stav vypadat jinak?
Ale právě chuť (onoho hnědého bláta) je dobrá. Příjemná, lákavá, výrazně sladkokyselá. Nejblíže mi asi připomíná chuť dužniny přemrzlých šípků nebo dušených jablek.
Na mé mišpule chodila i sousedka, co mám od ní roub, pro dceru, že už všechny jejich snědla (a mají větší korunku). Tak nevím. JG