Strana 1 z 2

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 11 Júl 2020, 17:51
od používateľa Rafael
Původně jsem to chtěl dát do Léčivé bylinky, keře aj.:viewtopic.php?f=35&t=336&p=4363#p4363
anebo do tématu o růžích - je tam i pár tipů na znapojení jejích květů.
Ale tady to snad bude pasovat líp.
velka-kniha-o-domaci-vyrobe-lihovych-napoju_20200710201455893.jpg
velka-kniha-o-domaci-vyrobe-lihovych-napoju_20200710201455893.jpg (23.26 KiB) 4701 zobrazení
Nic moc přímo vysoce odborného to není, ale pro pokusy, inspirace hodně dobré.
A dá se vyčenichat a stáhnout i v pdf.
Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů obsahuje 600
receptur na lihové maceráty, likéry, vína, piva a medoviny, které lze snadno vyrobit domácím způsobem.
Jedná se o nápoje nejenom s léčivými účinky ale také s vybranou chutí lahodící jazyku i útrobám.....

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 11 Júl 2020, 19:05
od používateľa Jiří II
Díky za odkaz na knihu, pane Rafaeli. Nějaký recept s použitím Všedobru horského náhodou nemáte?

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 11 Júl 2020, 20:29
od používateľa Rafael
Přiznám se, že všedobr neznám. Neviděl jsem ho nikdy, neochutnal, tak nevím.
A o jeho použití jako macerátu taky nevím.
*
Co vím, je to, že je oblíbený v hlavně v Rakousku a možná i v dalších alpských zemích.
Tam jsou hodně oblíbené pálenky z hořce a a z něho. A protože to jsou hodně drahé a asi i vzácné suroviny, tak se zpracovávají spíš průtahovou destilací nebo se jejích pravý destilát ředí lihem.
Nebo si ho "domácí výrobci" destilují, nebo nechávají destilovat s nějakým vínem.
*
Screenshot_2020-07-11-20-19-36_20200711202322720.jpg
Screenshot_2020-07-11-19-50-41_20200711202154809.jpg
Ale pokud by byl zájem, můžu něco najít a oskenovat..

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 11 Júl 2020, 20:46
od používateľa Jiří II
Zájem je z mé strany velký :D Rostlinu jsem si koupil vloni na podzim od jakési pěstitelky, takže roste u mne a oddenek sílí.

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 12 Júl 2020, 19:25
od používateľa Rafael
Mezi drogy mírně aromatické, nehořké - tak řadili staří likérníci všedobr, Radix Imperatoriae, Meisterwurzel.
Nic víc se mi v českých zdrojích nepodařilo vyčenichat. A mám podezření, že ani nepodaří...
Zkusím časem cizojazyčnou.
*
Tak zatím jen tohle:
Screenshot_2020-07-12-17-04-52_20200712181608840.jpg
Screenshot_2020-07-12-16-58-36_20200712181458648.jpg

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 13 Júl 2020, 08:27
od používateľa Jiří II
Díky za návody, pane Rafaeli. Vidím, že budu nejprve muset Všedobr pořádně namnožit, abych měl dostatek suroviny.

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 13 Júl 2020, 11:33
od používateľa Rafael
Screenshot_2020-07-13-11-21-57_20200713112419908.jpg

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 17 Júl 2020, 14:20
od používateľa Jiří II
Ono to s tím množením Všedobru horského půjde asi samo. Pod listy rostliny koupené a vysazené na podzim, jsem objevil tři nové rostliny. Je vidět, že Všedobr silně odnožuje.

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 17 Júl 2020, 16:31
od používateľa Rafael
Jo, roste pěkně a viditelně se mu u Vás daří a líbí.
Teď ještě aby splnil očekávání, to co se od něj čeká.

Velká kniha o domácí výrobě lihových nápojů, A.Sarwa

Napísané: 01 Jún 2021, 07:24
od používateľa Rafael
Pane Jiří II., jak se daří všedobru?
Rozrůstá se?