Asi máte pravdu. Myslel jsem, že už mají splněno, ale před chvíli se mi taky jedna samička pokoušela vniknout dveřmi do domu. Ale stavět ootéku ve vytápěném interiéru by byl ten nejhorší nápad. Asi by se její dětičky vylíhly o Vánocích a zemřely by hlady.
Hmyz v zahradách
Hmyz v zahradách
Hmyz v zahradách
Ved snad by ste ich nakrmili
Hmyz v zahradách
Známkou pozdního léta a počátku podzimu jsou orosené pavučiny v trávě. Viděl jsem tam nějakého žluto-černě pruhovaného pavouka.
Hmyz v zahradách
Divné. Žlutočerně pruhovaný je Křižák pruhovaný, ale ten takové sítě nestaví.
Jinak samozřejmě pavouci do vlákna Hmyz v zahradách taxonomicky nepatří.

Naposledy upravil/-a vysloužil v 11 Sep 2023, 11:07, upravené celkom 1 krát.
Hmyz v zahradách
V mojom taxonomickom systeme by bol pavuk vo vlakne Haved, co ma rozculuje alebo stresuje
Hmyz v zahradách
Asi je to zase nějaká žahalka (Scolia hirta). Larvy parazitují na larvách zlatohlávků.
Hmyz v zahradách
Dneska jsem šel fotit sysly a ani jednoho jsem nezahlédl. Říkal jsem si, že až půjde sysel na záchod, třeba vyleze z nory. Ale nic...
Naštěstí jsem zahlédl aspoň hmyz. Magnetem na hmyz je nezaschlá rostlina zvaná máčka. Kam se hrabe motýlí keř. Na jedné jsem viděl hned šest motýlů. Většinou okáčů a modrásků. Konečně dokážu rychle rozeznat modráska jehlicového od vikvicového. Ten prvý má výhradně bílé třásně kolem křídla, ten druhý má v třásních barevné skvrnky. Zahlédl jsem i samce kudlanky - ještě asi nejsou všichni sežraní. Nejvíce je však kobylek a sarančat. Viděl jsem s. modrokřídlá i červenokřídlá. Ale vyfotit křídla v letu stále neumím.
Naštěstí jsem zahlédl aspoň hmyz. Magnetem na hmyz je nezaschlá rostlina zvaná máčka. Kam se hrabe motýlí keř. Na jedné jsem viděl hned šest motýlů. Většinou okáčů a modrásků. Konečně dokážu rychle rozeznat modráska jehlicového od vikvicového. Ten prvý má výhradně bílé třásně kolem křídla, ten druhý má v třásních barevné skvrnky. Zahlédl jsem i samce kudlanky - ještě asi nejsou všichni sežraní. Nejvíce je však kobylek a sarančat. Viděl jsem s. modrokřídlá i červenokřídlá. Ale vyfotit křídla v letu stále neumím.
-
- Dátum registrácie: 22 Nov 2020, 15:53
Hmyz v zahradách
Práve sedím na terase a pozerám sa na motýlí ker. Za súmraku je na ňom o násobne viac hmyzu ako cez deň. To som si doteraz nikdy nevšimol.
Väčšinu z toho hmyzu som asi nikdy predtým nevidel. Keďže je už skoro úplná tma, tak to odfotiť samozrejme nedokážem.
Ktovie koľko hmyzu je na ňom v noci?
-
IP: 52.172
Hmyz v zahradách
Dnes takhle načnul kosák Williamsku. Nechal jsem asi 15 hrušek, které drží. A vosa to hned využila. J.