Zlatí pavouci. Ti mají vychování. 😁
Křižák pruhovaný. Samice zespoda a zhora. J.
Hmyz v zahradách
Hmyz v zahradách
Některý hmyz se umí dobře zamaskovat. Třeba taková můra gama v listí.
Dneska jsem viděl asi deset berušek, všechny sedmitečné.
Na levanduli mi létají nějací cizí čmeláci. Nemají bílý zadeček.
Dneska jsem viděl asi deset berušek, všechny sedmitečné.
Na levanduli mi létají nějací cizí čmeláci. Nemají bílý zadeček.
Hmyz v zahradách
Některé malé berušky mají nezvyklou barvu, ale nejsou asijské. Málo je známe. Larvy slunéčka dvaadvacetitečného žerou plísně a rzi. Bohužel při tom roznášejí jejich zárodky na zdravé rostliny.
Ruměnice mají zajímavou kresbu na těle připomínající lidský obličej. Možná je to obrana.
Ruměnice mají zajímavou kresbu na těle připomínající lidský obličej. Možná je to obrana.
-
IP: 24.159
Hmyz v zahradách
„My chceme znovu motýle”Neregistrovaný napísal: ↑01 Sep 2023, 14:44Létají vám v zahradě motýli? Sedají na plody a další? Myjte si ovoce a zeleninu. Fotka zlá, ale vypovídající vše.
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-ost ... potem.html
Hmyz v zahradách
Hezký příběh 
Je to sice Batolec červený, ale to nevadí.

Je to sice Batolec červený, ale to nevadí.
Hmyz v zahradách
Když jsem cítit trávou a potem, občas na mě přistanou motýli.
-
IP: 47.69
Hmyz v zahradách
Cedivečka zelená se nakýblovala do auta, do držáku dokladu. Nová doba, to za mých mladých let nebylo. J.
Hmyz v zahradách
V současné době je to s denními motýly slabé. A ti noční odpočívají ve skrýších, takže je není vidět. V příloze jeden motýlek na ptačím zobu.Návštěvník napísal: ↑02 Sep 2023, 22:55„My chceme znovu motýle”
Hmyz v zahradách
Díky, chmel je sklizený, takže není to žádný z nich.Hawkeye napísal: ↑24 Aug 2023, 21:34...pokračovanie:
Mohla to byť 'Babočka bodláková', ktorá migruje na veľké vzdialenosti a potom môže mať opotrebované krídla.
Na fotkách je tento druh babočky. H.
Screenshot_20230824-210124_Chrome.jpg
Screenshot_20230824-210152_Chrome.jpg
Screenshot_20230824-210116_Chrome.jpg
Screenshot_20230824-211909_Chrome.jpg