Hmyz v zahradách
Hmyz v zahradách
Babočka chmelová (dnešní název je paví oko) to nebude. Popisu se blíží letní forma babočky síťkované. Ale moc velká není. Mezi babočkovité se však řadí i perleťovci a jiní příbuzní.
Hmyz v zahradách
Pokračování:
Olítané babočky bodlákové tu byly asi před 6-10 týdny (viz moje foto z 13.6.). Teď jsou u nás spíš ty nově narozené a nepoškozené, které poletí na jih. Z boku jsou méně barevné než na líci křídel.
Olítané babočky bodlákové tu byly asi před 6-10 týdny (viz moje foto z 13.6.). Teď jsou u nás spíš ty nově narozené a nepoškozené, které poletí na jih. Z boku jsou méně barevné než na líci křídel.
Naposledy upravil/-a Mimmo v 27 Aug 2023, 19:50, upravené celkom 1 krát.
Hmyz v zahradách
Ale stálo to za to

Já jsem toho dneska moc nepotkal. Na zahradě okáče a doma za šera píďalku, která přiletěla při větrání.
Hmyz v zahradách
Dneska v interiéru zase kobylka tečkovaná. Ta nepřiletěla, ale přihopsala oknem. Křidélka má skutečně jen zakrnělá.
Na druhém snímku jsou nejaké vosy na jablku, ale každá je jiná.
Na druhém snímku jsou nejaké vosy na jablku, ale každá je jiná.
Hmyz v zahradách
Dneska na zahradě létaly jen vosy, sršně a mouchy. Občas byl k vidění škvor, mravenec, saranče nebo kobylka. Motýli jsou schovaní.
-
IP: 97.51
Hmyz v zahradách
Létají vám v zahradě motýli? Sedají na plody a další? Myjte si ovoce a zeleninu. Fotka zlá, ale vypovídající vše.
Hmyz v zahradách
Je to babočka osiková. Nádherný motýľ.Neregistrovaný napísal: ↑01 Sep 2023, 14:44Létají vám v zahradě motýli? Sedají na plody a další? Myjte si ovoce a zeleninu. Fotka zlá, ale vypovídající vše.
V prílohe tiež vysvetlenie faktu, prečo motýle sadajú aj na takéto 'veci'