Zber hrozna -8C -10C👍

Milan Fiala
Príspevky: 1309
Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15

Zber hrozna -8C -10C👍

07 Nov 2022, 19:09

Pozeral som video neskoro obranného hrozna, ručné oberanie aj strojové.Čo ma zaujalo že tie stroje dokážu obrať hrozno aj spod siete ktoré sú natiahnuté kvôli dotieravím vtákom ,video je dlhé dám pár fotiek z neho.
Screenshot_20221107_183324_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183341_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183403_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183424_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183022_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_182957_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183036_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183053_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183621_YouTube.jpg
Screenshot_20221107_183440_YouTube.jpg
kvas
Príspevky: 584
Dátum registrácie: 08 Mar 2020, 21:19

Zber hrozna -8C -10C👍

07 Nov 2022, 21:13

zaujimave. co je vyslednym produktom? Vino alebo len (nealkoholicka) stava/dzus? preco vlastne cakaju az do mrazov? nejako sa to odzrkadli na chuti? Milan, kludne sa tu rozpiste ako to video skoncilo, alebo pridajte prosim link na spominane video, mozno to bude zaujimat viacerych.
Ivan Hlavatý
Príspevky: 4892
Dátum registrácie: 21 Mar 2020, 10:03

Zber hrozna -8C -10C👍

07 Nov 2022, 21:31

kvas napísal:
07 Nov 2022, 21:13
Zaujimave. co je vyslednym produktom? Vino alebo len (nealkoholicka) stava/dzus? preco vlastne cakaju az do mrazov? nejako sa to odzrkadli na chuti?...
Ide o výrobu tzv. ľadového vína.
Pri výrobe ľadových vín, ktorá má prísne pravidlá, je nižšia výťažnosť, náročnejšia technológia a vyššie riziká. To sa následne prejavuje na ich cene.
Viac informácii v prílohe. IH

Screenshot_20221107-212352_Chrome.jpg
Screenshot_20221107-212413_Chrome.jpg
Screenshot_20221107-212421_Chrome.jpg
Screenshot_20221107-212426_Chrome.jpg
Screenshot_20221107-213258_Chrome.jpg
kvas
Príspevky: 584
Dátum registrácie: 08 Mar 2020, 21:19

Zber hrozna -8C -10C👍

07 Nov 2022, 21:50

dakujem za vysvetlenie o ladovom vine som uz pocul, ale nedoplo mi to. sladke vina nemusim, avsak verim, ze kupcu si najdu. nemozem si pomoct, ale prve co mi napadlo po precitani technologie vyroby ladoveho vina, bola (pravdepodobne najcastejsie citovana) fraza z filmu Pelisky :D
Používateľov profilový obrázok
Rafael
Príspevky: 2156
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
Kontaktovať používateľa:

Zber hrozna -8C -10C👍

07 Nov 2022, 22:27

Milane, taky prosím o odkaz na to video.
Ať po něm nemusím pracně čenichat.
*
A po shlédnutí těch fotek mi nějak zabyla zima a napral jsem celé topeniště kachláku sadovým odřezovým dřevem. Lepší by možná bylo, koukat na takové věci v parném jaru nebo létu, ale jsem zvědavý a nechce se mi tak dlouho čekat.
A když tak, si při případném sledování toho videa můžu přiobléct pár svetrů.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Používateľov profilový obrázok
Rafael
Príspevky: 2156
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
Bydlisko: Valašské království, 400 m.n.m.
Kontaktovať používateľa:

Zber hrozna -8C -10C👍

08 Nov 2022, 18:53

Děkuji.
*
By mě zajímalo co dělají s těmi "nedolisky"?
Ty přece musí mít ještě taky slušnou cukernatost a šťavnatost když jsou zmrzlé a nejdou pořádně vylisovat.
*
OT.
(Vymrazením se dá prý i snižit obsah vody ve vínech nebo kvasech a zvýšit tím jejich lihovitost, což se taky kdysi hodně dávno dělalo když ještě nebyla známá nebo dostupná destilace
*
Anebo,
co tak vím, tam Žufánek si dovezl odněkud z jihu nějaké vinné výlisky, nějaké odrůdy, klasické ne žádné zimní a jak si pochvaloval jejich kvalitu. Ale už si nějak nevzpomínám na co je použil.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
larix
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 09 Máj 2021, 00:23

Zber hrozna -8C -10C👍

08 Nov 2022, 19:05

Rafael napísal:
08 Nov 2022, 18:53
OT.
(Vymrazením se dá prý i snižit obsah vody ve vínech nebo kvasech a zvýšit tím jejich lihovitost, což se taky kdysi hodně dávno dělalo když ještě nebyla známá nebo dostupná destilace
Tiež OT: Táto technológia sa využíva aj pri výrobe piva. Zmrazením na niekoľko týždňov na teplotu približne -20°C a odstránením ľadu sa zvýši hustota piva a obsah alkoholu až na cca 40% pri tých najsilnejších. Takéto pivo sa potom podáva v pohároch na whisky alebo koňak.
Malá Fatra: SZ/430 m n.m./5°C/1000 mm/hlinito-ílovitá kambizem na kremenci, pH 6,5
Napísať odpoveď