Otello alebo Isabella
Otello alebo Isabella
Isabella je nezmar, do konce měsíce je pořád co sbírat.
-
IP: 11.241
Otello alebo Isabella
Otello alebo Isabella? Prečo uvažujete práve o týchto labruskových odrodách? Čo je pôvabné na odrodách typu hrošia koža, ktorá stojí v hrdle, tuhý sliz a broky vo vnútri? Chcete pestovať šľachtenie z rokov 1880 -1900, keď je k dispozícii šľachtenie z roku 2015? Po všetkých stránkach chutnejšie, kvalitnejšie a porovnateľne odolné. V trende sú skôr odrody s tenkou šupkou prirastenou k tuhšej dužine, pri jedení šupku necítiť, bezsemenné, napr. s muškátovou vôňou.
Je v tom asi taký rozdiel, ako posadiť si hruškovú plánku spod lesa a Boscovu fľašku. Ak si dávate prácu s vylepšovaním pôdy, potom poohliadnuť sa po lepšej odrode a získať sadenicu je už minimum. R.
Ešte jednu otázku: ako pôdu vylepší inertný dunajský štrk? Zdá sa mi, že nijak. Každý gazda sa štrku z pôdy snažil zbaviť.
Je v tom asi taký rozdiel, ako posadiť si hruškovú plánku spod lesa a Boscovu fľašku. Ak si dávate prácu s vylepšovaním pôdy, potom poohliadnuť sa po lepšej odrode a získať sadenicu je už minimum. R.
Ešte jednu otázku: ako pôdu vylepší inertný dunajský štrk? Zdá sa mi, že nijak. Každý gazda sa štrku z pôdy snažil zbaviť.
Otello alebo Isabella
Co su labruskove odrody?
Otello alebo Isabella
Kdysi jsem pěstoval Otello. Hlavní výhodu jsem viděl v tom, že se dá pěstovat bez jakéhokoliv postřiku a zelenou formu nežrali tolik ptáci. Taky z ní byl výborný burčák. Řízkovance navíc nenapadá révokaz. Pravda, na jídlo to je podprůměr a na víno se nehodí. Možná si ho přesto znovu pořídím.
Otello alebo Isabella
Výhody labrusky jak je vidím já:
- pro mě skvělá chuť i konzistence;
- bezzásahová, co se postřiků týče;
- výborný zdravotní stav;
- minimální zájem hmyzu o bobule;
- stejná kvalita hroznů při jakémkoliv zatížení keře;
- dlouhá výdrž hroznů na keři - dlouhé sklizňové okno.
- pro mě skvělá chuť i konzistence;
- bezzásahová, co se postřiků týče;
- výborný zdravotní stav;
- minimální zájem hmyzu o bobule;
- stejná kvalita hroznů při jakémkoliv zatížení keře;
- dlouhá výdrž hroznů na keři - dlouhé sklizňové okno.
-
IP: 11.241
Otello alebo Isabella
- pro mě skvělá chuť i konzistence;
- chuť je samozrejme veľmi subjektívna záležitosť, niekomu labrusky chutia, no verte že 90% ľudí uprednostní kvalitnejšie hrozno pred labruskou. Konzistencia je pre mnohých ľudí priam odporná.
- bezzásahová, co se postřiků týče;
- to sú aj mnohé nové piwi odrody a stolové odrody
- výborný zdravotní stav;
- detto
- minimální zájem hmyzu o bobule;
- v tom je asi jediná výhoda. Labrusky sú také, že ich ani vtáci nežerú. Nové chutné odrody treba poväčšine sáčkovať.
- stejná kvalita hroznů při jakémkoliv zatížení keře;
- o tom by som veľmi pochyboval. Pomer listovej plochy a úrody, resp. vyrobeného cukru je zjavný. Pri vysokom zaťažení úrodou a malej listovej ploche výsledok stojí za starú belu pri akejkoľvek odrode.
- dlouhá výdrž hroznů na keři - dlouhé sklizňové okno.
- detto, to má aj mnoho nových odrôd.
Toto fórum je super, je priam lídrom v objavovaní nových odrôd a nových trendov v ovocinárstve a zeleninárstve. Vo vinohradníctve to tu však trochu pokrivkáva. Týmto nechcem nikoho odrádzať od pestovania labrusiek, predsa niekomu chutia. Ale pri možnostiach aké máme dnes to vyznie trochu archaicky. R.
- chuť je samozrejme veľmi subjektívna záležitosť, niekomu labrusky chutia, no verte že 90% ľudí uprednostní kvalitnejšie hrozno pred labruskou. Konzistencia je pre mnohých ľudí priam odporná.
- bezzásahová, co se postřiků týče;
- to sú aj mnohé nové piwi odrody a stolové odrody
- výborný zdravotní stav;
- detto
- minimální zájem hmyzu o bobule;
- v tom je asi jediná výhoda. Labrusky sú také, že ich ani vtáci nežerú. Nové chutné odrody treba poväčšine sáčkovať.
- stejná kvalita hroznů při jakémkoliv zatížení keře;
- o tom by som veľmi pochyboval. Pomer listovej plochy a úrody, resp. vyrobeného cukru je zjavný. Pri vysokom zaťažení úrodou a malej listovej ploche výsledok stojí za starú belu pri akejkoľvek odrode.
- dlouhá výdrž hroznů na keři - dlouhé sklizňové okno.
- detto, to má aj mnoho nových odrôd.
Toto fórum je super, je priam lídrom v objavovaní nových odrôd a nových trendov v ovocinárstve a zeleninárstve. Vo vinohradníctve to tu však trochu pokrivkáva. Týmto nechcem nikoho odrádzať od pestovania labrusiek, predsa niekomu chutia. Ale pri možnostiach aké máme dnes to vyznie trochu archaicky. R.
Otello alebo Isabella
Zkoušeno po dobu min. 12 let. Nechávám cca 50 hroznů na keř.Návštěvník napísal: ↑15 Okt 2023, 18:45- stejná kvalita hroznů při jakémkoliv zatížení keře;
- o tom by som veľmi pochyboval. Pomer listovej plochy a úrody, resp. vyrobeného cukru je zjavný. Pri vysokom zaťažení úrodou a malej listovej ploche výsledok stojí za starú belu pri akejkoľvek odrode.
Kupodivu v tomto směru podobně se tu chová i další stará odrůda Chrupka červená.