Dozrievanie hrozna 🫒

Milan Fiala
Príspevky: 1309
Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15

Dozrievanie hrozna 🫒

04 Sep 2021, 16:48

Skoršie odrody sú zjedené a ďalšie dozrievajú.
IMG_20210904_163510.jpg
IMG_20210904_163439.jpg
smire
Príspevky: 122
Dátum registrácie: 26 Mar 2020, 13:38
Bydlisko: Zlatomoravecko 200 m.n.m

Dozrievanie hrozna 🫒

04 Sep 2021, 17:51

Tie sieťky fungujú? Nedostanú sa cez ne osy? Mám prvé strapce hrozna na vlani vysadenom hrozne a riešim tie osy. Zavesil som lapače s pivom a cukrovou vodou, osy to chytá perfektne, ale nie je to stopercentné, niektoré mi stále žerú hrozno.
Milan Fiala
Príspevky: 1309
Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15

Dozrievanie hrozna 🫒

05 Sep 2021, 05:03

Sieťky fungujú mám ich viac rokov,je to super vec.
Mimmo
Príspevky: 3081
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 06:26
Bydlisko: VYSOČINA 500m a JM 250m.

Dozrievanie hrozna 🫒

18 Sep 2021, 13:32

Hrozny už dozrávají v různých oblastech. Opravdičtí vinaři si na kvalitu a množství nestěžují. Moje hrozny na jižní Moravě moc dobře nedopadly. Pokud z toho nic nevyberu, koupím si tak dvě bedýnky na balkánském trhu. Navíc mám ještě růžové víno z loňska, které už chytá správnou chuť. Bílé víno vyzrává o dost dříve. I tak si myslím, že svatovavřinecké je moc urychlené...
Prílohy
Hrozno na trhu2.jpg
Používateľov profilový obrázok
Mikeš13
Príspevky: 2184
Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 17:06
Bydlisko: ČR - severozápad

Dozrievanie hrozna 🫒

18 Sep 2021, 17:41

Mimmo: jaké moštové (nebo i stolní) odrůdy se v této části Bulharska pěstují?
Mimmo
Príspevky: 3081
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 06:26
Bydlisko: VYSOČINA 500m a JM 250m.

Dozrievanie hrozna 🫒

18 Sep 2021, 18:45

Mikeš13 napísal:
18 Sep 2021, 17:41
Mimmo: jaké moštové (nebo i stolní) odrůdy se v této části Bulharska pěstují?
Řekl bych, že jakékoliv. Na révu jsou tu podmínky docela vhodné. Ze stolních rezistentů (samoroďáků) je nejvíc vidět modré Othello.
Kvalitní stolní odrůdy jsou tady např. bílé: Čauš, Pleven, Superraný Bulhar, Italia, Brestovica, Viktoria, Družba, Naslada a původní Bulhar. Modré stolní: Kardinál, Palieri, Alfonz Lavale, Černá perla, Moldova, Misket, Velika a Dunaj.
Bezsemenné: Kašmiš, Trója, Královský Rubín, Sultanina, Elica, a Afrodita.
Bílé vinné odrůdy: Tamjanka, Dunajský Lazur, Pomorijský Biser, Dimjat, Muškat otonel a Kajlašký Misket.
A konečně ty top modré vinné odrůdy: Rubín, Sira, Evmolpija, Pamid, Mavrut, Merlot a Cabernet Sauvignon.
Některé místní odrůdy vám asi moc neříkají. U sousedů mají nejraději Merlot, ale vypijí ho dřív než se řádně uleží.
Milan Fiala
Príspevky: 1309
Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15

Dozrievanie hrozna 🫒

18 Sep 2021, 19:06

Mimo Milan Penička a jeho odrody ,každý sa nejak prezentuje je rád že mu to nezmrzlo vinohrad má 420 m.n.m.
FB_IMG_1631977725593.jpg
FB_IMG_1631977725593.jpg (112.52 KiB) 3545 zobrazení
FB_IMG_1631332636743.jpg
received_531423731504016.jpeg
IMG_20210901_022934.jpg
Používateľov profilový obrázok
Mikeš13
Príspevky: 2184
Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 17:06
Bydlisko: ČR - severozápad

Dozrievanie hrozna 🫒

18 Sep 2021, 20:18

Mimmo napísal:
18 Sep 2021, 18:45
Mikeš13 napísal:
18 Sep 2021, 17:41
Mimmo: jaké moštové (nebo i stolní) odrůdy se v této části Bulharska pěstují?
Řekl bych, že jakékoliv. Na révu jsou tu podmínky docela vhodné. Ze stolních rezistentů (samoroďáků) je nejvíc vidět modré Othello.
Kvalitní stolní odrůdy jsou tady např. bílé: Čauš, Pleven, Superraný Bulhar, Italia, Brestovica, Viktoria, Družba, Naslada a původní Bulhar. Modré stolní: Kardinál, Palieri, Alfonz Lavale, Černá perla, Moldova, Misket, Velika a Dunaj.
Bezsemenné: Kašmiš, Trója, Královský Rubín, Sultanina, Elica, a Afrodita.
Bílé vinné odrůdy: Tamjanka, Dunajský Lazur, Pomorijský Biser, Dimjat, Muškat otonel a Kajlašký Misket.
A konečně ty top modré vinné odrůdy: Rubín, Sira, Evmolpija, Pamid, Mavrut, Merlot a Cabernet Sauvignon.
Některé místní odrůdy vám asi moc neříkají. U sousedů mají nejraději Merlot, ale vypijí ho dřív než se řádně uleží.
Děkuju za info.
Mimmo
Príspevky: 3081
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 06:26
Bydlisko: VYSOČINA 500m a JM 250m.

Dozrievanie hrozna 🫒

20 Sep 2021, 17:40

Tak jsem to nevydržel a trochu hroznů jsem si nakonec na trhu koupil (23 kg). Odstranil jsem třapinu a rozmačkané jsem je dal kvasit. Slupky odstraním tak za dva týdny. Cukr asi přidávat nebudu, protože podle chuti bude jeho obsah aspoň 23 %.
Prílohy
Hrozno odstopkovávání.jpg
Mimmo
Príspevky: 3081
Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 06:26
Bydlisko: VYSOČINA 500m a JM 250m.

Dozrievanie hrozna 🫒

26 Sep 2021, 08:24

Hrozny kvasí jak bahenní sopka. Po týdnu jsem ochutnal vzorek. Je v něm podle chuti už hodně alkoholu a málo cukru. Barva se změnila z narůžovělé na sytě červenou. Když jsem vypláchl sklenici od moštu, tekla z ní úplně modrá voda. Myslím, že by se už mohl oddělit mošt od slupek.
Prílohy
Hrozny kvasící 2.jpg
Hrozny kvasící 2.jpg (149.04 KiB) 3401 zobrazení
Napísať odpoveď