Dozrievanie hrozna 🫒
-
- Dátum registrácie: 10 Mar 2020, 06:15
Dozrievanie hrozna 🫒
Skoršie odrody sú zjedené a ďalšie dozrievajú.
Dozrievanie hrozna 🫒
Tie sieťky fungujú? Nedostanú sa cez ne osy? Mám prvé strapce hrozna na vlani vysadenom hrozne a riešim tie osy. Zavesil som lapače s pivom a cukrovou vodou, osy to chytá perfektne, ale nie je to stopercentné, niektoré mi stále žerú hrozno.
-
Dozrievanie hrozna 🫒
Sieťky fungujú mám ich viac rokov,je to super vec.
Dozrievanie hrozna 🫒
Hrozny už dozrávají v různých oblastech. Opravdičtí vinaři si na kvalitu a množství nestěžují. Moje hrozny na jižní Moravě moc dobře nedopadly. Pokud z toho nic nevyberu, koupím si tak dvě bedýnky na balkánském trhu. Navíc mám ještě růžové víno z loňska, které už chytá správnou chuť. Bílé víno vyzrává o dost dříve. I tak si myslím, že svatovavřinecké je moc urychlené...
Dozrievanie hrozna 🫒
Mimmo: jaké moštové (nebo i stolní) odrůdy se v této části Bulharska pěstují?
Dozrievanie hrozna 🫒
Řekl bych, že jakékoliv. Na révu jsou tu podmínky docela vhodné. Ze stolních rezistentů (samoroďáků) je nejvíc vidět modré Othello.
Kvalitní stolní odrůdy jsou tady např. bílé: Čauš, Pleven, Superraný Bulhar, Italia, Brestovica, Viktoria, Družba, Naslada a původní Bulhar. Modré stolní: Kardinál, Palieri, Alfonz Lavale, Černá perla, Moldova, Misket, Velika a Dunaj.
Bezsemenné: Kašmiš, Trója, Královský Rubín, Sultanina, Elica, a Afrodita.
Bílé vinné odrůdy: Tamjanka, Dunajský Lazur, Pomorijský Biser, Dimjat, Muškat otonel a Kajlašký Misket.
A konečně ty top modré vinné odrůdy: Rubín, Sira, Evmolpija, Pamid, Mavrut, Merlot a Cabernet Sauvignon.
Některé místní odrůdy vám asi moc neříkají. U sousedů mají nejraději Merlot, ale vypijí ho dřív než se řádně uleží.
-
Dozrievanie hrozna 🫒
Mimo Milan Penička a jeho odrody ,každý sa nejak prezentuje je rád že mu to nezmrzlo vinohrad má 420 m.n.m.
Dozrievanie hrozna 🫒
Děkuju za info.Mimmo napísal: ↑18 Sep 2021, 18:45Řekl bych, že jakékoliv. Na révu jsou tu podmínky docela vhodné. Ze stolních rezistentů (samoroďáků) je nejvíc vidět modré Othello.
Kvalitní stolní odrůdy jsou tady např. bílé: Čauš, Pleven, Superraný Bulhar, Italia, Brestovica, Viktoria, Družba, Naslada a původní Bulhar. Modré stolní: Kardinál, Palieri, Alfonz Lavale, Černá perla, Moldova, Misket, Velika a Dunaj.
Bezsemenné: Kašmiš, Trója, Královský Rubín, Sultanina, Elica, a Afrodita.
Bílé vinné odrůdy: Tamjanka, Dunajský Lazur, Pomorijský Biser, Dimjat, Muškat otonel a Kajlašký Misket.
A konečně ty top modré vinné odrůdy: Rubín, Sira, Evmolpija, Pamid, Mavrut, Merlot a Cabernet Sauvignon.
Některé místní odrůdy vám asi moc neříkají. U sousedů mají nejraději Merlot, ale vypijí ho dřív než se řádně uleží.
Dozrievanie hrozna 🫒
Tak jsem to nevydržel a trochu hroznů jsem si nakonec na trhu koupil (23 kg). Odstranil jsem třapinu a rozmačkané jsem je dal kvasit. Slupky odstraním tak za dva týdny. Cukr asi přidávat nebudu, protože podle chuti bude jeho obsah aspoň 23 %.
Dozrievanie hrozna 🫒
Hrozny kvasí jak bahenní sopka. Po týdnu jsem ochutnal vzorek. Je v něm podle chuti už hodně alkoholu a málo cukru. Barva se změnila z narůžovělé na sytě červenou. Když jsem vypláchl sklenici od moštu, tekla z ní úplně modrá voda. Myslím, že by se už mohl oddělit mošt od slupek.
- Prílohy
-
- Hrozny kvasící 2.jpg (149.04 KiB) 2737 zobrazení