Mevík - máte pěknou úrodu hroznů

stříkal jste něčím, kolik se u vás pohybuje cukernatost?
Dneska jsem ještě obral poslední ,, vzorky". Nejodolnější odrůdy vydržely Afuz Ali jen sem tam byla bobule zhnitá, jinak bez problému velké bobule, 19% Brix všechny bobule sladké i když chuťově trochu fádnější málo osvěžující - podepsalo se velmi deštivé počasí.
Druhý vzorek hrozen Sultanina, trochu nevyrovnaná cukernatost rozptyl bobulí 15-25% Brix ... sladké, výborné, byl to drobnější hrozen z opožděného kvetení, ani jsem nečekal že stihne dozrát, 100% stav ani jedna bobulka není na Sultanině zhnitá

... bylo psáno že jsou to odrůdy do suchých horkých oblastí ( Turecko, Sýrie) nevhodné do našich podmínek .... tak a teď čemu věřit.
Naproti tomu středoevropské osvědčené odrůdy do mokra - rezistent Leon millot, Medina letos propadák ... vosy, hniloba, opakovaně rozmočené vodou, octomilky, mravenci, slimáci, mouchy, padlí ....
Rezistent Hibernat taky nic moc, něco zbylo, musel jsem ho 3x stříkat peronospora, padlí a nakonec ještě bobule hnijou a plesniví, polovina zhnitá .... odrůdy o ničem.