A když je hlad, tak je i pečená kachna dobrá .Návštěvník napísal: ↑24 Nov 2023, 19:54Co jíst v nouzi?: Když zrovna není candát, tedy je ta nouze, tak i ta štika se nechá sníst. JG
Co jíst v nouzi?
Co jíst v nouzi?
-
IP: 232.16
Co jíst v nouzi?
I ten totální herbicid se musí umět používat. Všechny rostliny jsou na tento přípravek, velmi citlivé v době svého kvetení.Ivan Hlavatý napísal: ↑12 Sep 2022, 20:34Dokonca aj tomu glyfosátu vzdoruje podstatne zanovitejšie než iné druhy burín. IHkonvalinka napísal: ↑11 Sep 2022, 17:46...No moc jsem jí neporadila...kopat a kopat, než hodí semena, ne?
Co jíst v nouzi?
Myslel jsem jako nouzi, že když se na zahradě moc neurodí, tak aspoň v Dunaji. Mimochodem ta "Biala mrena" je parma?Taky bych ji ochutnal.
Co jíst v nouzi?
To jsou ryby z Dunaje nebo z nějakých chovných vodních ploch?
Co jíst v nouzi?
Předpokládám, že všechny ryby na místních tržištích jsou z Dunaje a jeho přítoků zprava. Chovné vodní plochy jsem tam nikdy neviděl.
-
IP: 168.81
Co jíst v nouzi?
Na fotce jsou v zelené a modré vaničce skutečně parmy (obecné), v hnědé pak tolstolobici (asi tolstolobik bílý).
Celé jedno pásmo řeky, ze čtyř, se jmenuje pásmo parmové. Například řeka Jihlava pod Mohelnem. Ale ryby na naše pásma dost kašlou. Ryby mají hodně chuť podle vody. Tedy nevím jak chutná glyfosát, ale obráběcí strojírenství načisto hnusně. Třeba z takové Dyje je parma chutná. No, tedy mně docela chutná. Parmě se třeba vytýká, že má moc kostí. Myslím, že je to blbost. Akorát má mezisvalové kůstky mohutné a rozvětvené. Pak také existuje pojem "parmová cholera". Má totiž v těle, a zvláště pak v jikrách, přirozený toxin (jméno už nevím). Takže vnitřnosti nejíst, raději ani zvířatům, a dobře propéct. Mně to tak stačí, ale zase, nikdy jsem se nepřejedl.
Tak to jsem si, v nouzi, pokecal (když ty nakousané Admirály hnijí, ještěže Boskoop drží). JG
Celé jedno pásmo řeky, ze čtyř, se jmenuje pásmo parmové. Například řeka Jihlava pod Mohelnem. Ale ryby na naše pásma dost kašlou. Ryby mají hodně chuť podle vody. Tedy nevím jak chutná glyfosát, ale obráběcí strojírenství načisto hnusně. Třeba z takové Dyje je parma chutná. No, tedy mně docela chutná. Parmě se třeba vytýká, že má moc kostí. Myslím, že je to blbost. Akorát má mezisvalové kůstky mohutné a rozvětvené. Pak také existuje pojem "parmová cholera". Má totiž v těle, a zvláště pak v jikrách, přirozený toxin (jméno už nevím). Takže vnitřnosti nejíst, raději ani zvířatům, a dobře propéct. Mně to tak stačí, ale zase, nikdy jsem se nepřejedl.
Tak to jsem si, v nouzi, pokecal (když ty nakousané Admirály hnijí, ještěže Boskoop drží). JG
Co jíst v nouzi?
Ten toxín sa nazýva CIPRIDIN.Neregistrovaný napísal: ↑26 Nov 2023, 12:09...Pak také existuje pojem "parmová cholera". Má totiž v těle, a zvláště pak v jikrách, přirozený toxin (jméno už nevím).... JG
Inak výrazne jedovaté je mäso úhora. Našťastie iba v surovom stave a tento ichtyotoxín je termolabilný. Po tepelnej úprave je dokonale degradovaný. Takže kuchynsky (tepelne) spracovaný úhor je delikatesa. H.
Naposledy upravil/-a Hawkeye v 27 Nov 2023, 20:07, upravené celkom 1 krát.
Co jíst v nouzi?
Ve vedlejší vaničce je bílý amur za 10 BGN/kg (asi 5 euro). Štika nebude o moc dražší. V restauraci je štika asi o čtvrtinu levnější než candát. Sumci a úhoři dražší jsou. V obchodech, kde vedou účtenky a DPH, jsou ceny samozřejmě jiné než na tržišti.
Co jíst v nouzi?
Pět eur za živou bílou rybu přímo od rybáře je docela dost. Vánoční kapři by letos měli stát do 100Kč.
Co jíst v nouzi?
O tom silně pochybuju. Na výlovu 28.10 v Býkovicích 110,- , teď předobjednávky v Coopu 139,- a realita na náměstí v kádích bude asi ještě horší. I ta cena za vykuchání je dost vedle...
A bovi maiore discit arare minor. Quod licet Iovi, non licet bovi.