Tady to asi bude lepší než v tématu "Oplocování kořenů".
Někde jsem to už psal, ale nevím kde.
Jen jako zajímavost to berte!
Já jen, že v rukou odborníka a profi přístroje to nemusí být špatná a neefektvní metoda.
I já kdysi jako amáterský pyrotechnik na leccos zvyklý, jsem měl strach napustit do nor směs autogenních plynů, (C2H2 + O2) z domácích dílenských láhví.
https://rodenator.cz/fungovani-rodenatoru/
krtek, hlodavci
- Rafael
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Kontaktovať používateľa:
krtek, hlodavci
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
-
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 07:31
krtek, hlodavci
Už jsme opět se sousedkou vyhlásily válku hrabošům, soutěžíme, která jich víc chytí. Zahrada je zase provrtaná, ale ještě jich není tolik, jak před 4 roky.
Olomoucko 220 m n. m.
krtek, hlodavci
Tak mě napadá, že sem letos od konce zimy neviděl nikde krtinec. Ani při sekání trávy. Stejně tak mraveniště, myslím tím ty malé kupky do cca 30cm . Máte to stejně?
A bovi maiore discit arare minor. Quod licet Iovi, non licet bovi. 

krtek, hlodavci
Krtincům jsem viděl hodně, tedy na obecním pozemku a mravenců mám na rozdávání. Rád bych věřil tomu, že jsou na zahradě i užiteční. Když jsem sekal před více než měsícem trávu, tak jsem ty jejich mraveniště rozjezdil sekačkou.
krtek, hlodavci
Mravenců je hodně - soudě podle toho, kolik jich běhá po stromech s mšicemi. Ale ty kupky v trávě jsem taky neviděl. Ony se objevují vždy po déletrvajícím dešti, kdy mravenci vynesou mraveniště nad povrch. A ty deště nás letos jaksi minuly. Krtince taky nevidím, ono v té suchem zabetonované jílovici by se krtek hodně nadřel...
Kupodivu hraboších děr je celkem dost, byť žádná kalamita to není. Jednou týdně hodím do každé díry parafínovou návnadu na myši a za 2 dny naleju do díry naředěné slepičince. Spíš kvůli hnojení neúrodné půdy, ne že bych počítal s utopením hraboše.
- Rafael
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Kontaktovať používateľa:
krtek, hlodavci
Mi přijde, že krtinců na rozdíl od let minulých moc není. Nebo i skoro žádné.
A to tady přímo sucho není, naopak někdy pršelo až moc. Hlavně když bylo třeba zahájit boj s trávou nebo něco dělat venku.
*
Před léty byla skoro hlavní práce, ještě než zarostly tráviskem, jejich rozhrabání.
Dost to tupilo nože sekaček a lámalo žabky apod. na liště.
Kamenitá půda...
A taky se mi podařilo, když jsem do těch krtinců vjel bubnovkou i třeba rozbít okno. Nehledě k tomu jak se z nich prášilo. Skoro to někdy vypadalo jako Rallye Paříž-Dakar.
Na druhou stranu se z těch krtinců dala vytěžit i dost kvalitní zemina kterou jsem používal do všelijakých výsevních a pěstebních směsek.
M.j. to byla záruka, že je v nich minimum trávních a plevelných semen. Nevím čím to je protože zemina tady kvalitní rozhodně není.
Že by ji ti krtci nějak obohatili? Nevím.
*
Jen ještě musím dodat, že já už se sekačkami a mulčovačem nejezdím a dělají to jiní. Ale i tak jsem si toho všimnul.
A to tady přímo sucho není, naopak někdy pršelo až moc. Hlavně když bylo třeba zahájit boj s trávou nebo něco dělat venku.
*
Před léty byla skoro hlavní práce, ještě než zarostly tráviskem, jejich rozhrabání.
Dost to tupilo nože sekaček a lámalo žabky apod. na liště.
Kamenitá půda...
A taky se mi podařilo, když jsem do těch krtinců vjel bubnovkou i třeba rozbít okno. Nehledě k tomu jak se z nich prášilo. Skoro to někdy vypadalo jako Rallye Paříž-Dakar.
Na druhou stranu se z těch krtinců dala vytěžit i dost kvalitní zemina kterou jsem používal do všelijakých výsevních a pěstebních směsek.
M.j. to byla záruka, že je v nich minimum trávních a plevelných semen. Nevím čím to je protože zemina tady kvalitní rozhodně není.
Že by ji ti krtci nějak obohatili? Nevím.
*
Jen ještě musím dodat, že já už se sekačkami a mulčovačem nejezdím a dělají to jiní. Ale i tak jsem si toho všimnul.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
krtek, hlodavci
Úspěšný noční lov našeho kocourka. Nedivím se, že po takovém výkonu prospí celý den. Ta potvora na snímku měří přibližně 25 cm.
krtek, hlodavci
Já jen přiznám, že takováto vlákna nemám rád.
Vladimír
Vladimír
-
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 07:31
krtek, hlodavci
Včera se nám chytla do pasti na potkany lasička. Samozřejmě, že jsme ji pustili.
Olomoucko 220 m n. m.
-
IP: 16.145
krtek, hlodavci
V pasti je jako návnada kukuřice?Štěpánka.3 napísal: ↑16 Sep 2023, 14:46Včera se nám chytla do pasti na potkany lasička. Samozřejmě, že jsme ji pustili.