Letošní rok nevím, loňský určitě (k přemnoženíé došlo víc než o měsíc dřív).
Ono se to děje pravidelně. V našich oblastech, kde se na polích pěstují obilniny, jsou životní prostor i nabídka potravy pro hraboše prakticky nekonečné. Dalo by se čekat, že jeho množení skončí záplavou podobnou katastrofickým filmům. Ono se to nikdy nestalo a rozmnožením predátorů se to stihnout nedalo.
krtek, hlodavci
-
IP: 70.168
krtek, hlodavci
Děkuji za množství reakcí. Možná jsem měla upřesnit, že můj problém je jednak krtek plus hraboši, kteří mi ničí udržovaný trávník okolo domu i navazující zahradu, za druhé hraboši, kterých mám kvanta v zeleninových záhonech. Oba "sektory" jsou oddělené domem a hluboko založenou dlažbou. V místě pěstování zeleniny sem instalovala plašič Deramax, který zřejmě vyhnal krtka, ale hraboši na něj absolutně nereagují. Takže kupovat další plašič na zahradu mi přijde zbytečné, navíc vzhledem k rozměrům by musely být dva, kromě toho opravdu neřeší hraboše. Zkusím to savo, i když do krtin jsem zahrabávala kočičí i psí výkaly, ale krtek to místo jenom obešel a pokračoval dál. Pasti bych asi neuměla obsluhovat, na krtka je použít nechci a hraboše chytat po jednom mi přijde běh na dlouhou trať vzhledem k jejich množství. Asi se budu rozhodovat mezi solárním odpuzovačem a tím pachovým ohradníkem. Jinak kočky mám tři a jednoho psa, u kterého jsem vzhledem k jeho velikosti radši, že myši nedoluje a nechytá.
A.D.
A.D.
-
- Dátum registrácie: 23 Mar 2020, 07:31
krtek, hlodavci
Hraboši v zeleninových záhonech se dají dobře chytat do pastiček na myši. Loni jsem jich do cca 20 pastiček nachytala stovky. Pastičku s návnadou jsem dávala k aktivní noře a přiklonila průhlednou plastovou vaničkou od masa zatíženou kamenem (abych do toho viděla a nechytala na ořechy ptáky).
Olomoucko 220 m n. m.
krtek, hlodavci
Nemáte nějaký trik na hraboše? Pasti nemůžu použít.Mam na poli kolem Jonkheeru díry.A je to teda solidně provrtané.Uz se derou i k trnkam.
krtek, hlodavci
Nenechat je rozmnožit, ale jde to stěží - pasti a jed. Vypadá to, že po pár letech klidu budou mít svůj rok. Děr v sadu rychle přibývá.
krtek, hlodavci
Na starém fóru je odkaz na přípravek firmy Rosteto. Obsahuje odpad - vylisovaná semena skočce (ricín). Má silně odpuzovat zejména krtonožky (medvedík), ale také krtky, hraboše a myši. Já jsem si ho sice nekoupil, ale tam, kde pěstuji skočec, odpuzování funguje také. Jedna moje zkušená sousedka mě žádala o semínka, aby prý vyhnala krtky. Asi to tedy není pověra.
- Rafael
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 19:37
- Kontaktovať používateľa:
krtek, hlodavci
Trochu konspirace, pohádek, bájí a mýtů?
Nicméně rodičům a prarodičům to fungovalo a řebčíci rostli všude možně. I v trávníku.
Nicméně rodičům a prarodičům to fungovalo a řebčíci rostli všude možně. I v trávníku.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
krtek, hlodavci
Ricinový přípravek od firmy Rosteto jsem zkoušel minulý rok proti krtonožkám. Absolutně bez úspěchu. Kdyby měl někdo proti krtonožkám něco osvědčeného, byl bych vděčen.
-
IP: 15.207
krtek, hlodavci
Včera jsem periferně zahlédl něco vyskočit ze skleníku a protože jsem nevěděl jistě, jestli je to hraboš nebo žába, nastražil jsem vařenou petržel. Chytila se krásná myška. Odnesl jsem ji do pole. Dnes se chytla další. J.