Sterilace suchých jader ve sklenicích v zavařovacím hrnci na 90 st. žádný vliv na chuť nemá. Po otevření sklenice jsou jádra i po roce jako čerstvá. A nepochybně i později.MrBig46 napísal: ↑06 Okt 2023, 22:40V té troubě jsem to nezkoušel. Zkusil jsem 1,5 min v mikrovlnce, druhý den jsem sklenici otevřel a chuť mne zklamala, bylo cítit, že ořechy prošly nějakou tepelnou úpravou. Pokud jde o chuť, tak podle mne oloupaná jádra jsou nejchutnější, nejsladší. Ale každý preferujeme něco jiného. Oloupaná jádra lze bez ztráty chuti nějakou dobu uchovat v chladničce, ale to je místo, kde stále chybí nějaký volný prostor.
Vladimír
PS.: Letos jsem si ověřil, že není pravda, že napadení vrtulí nemá vliv na jádra ořechů. Poctivě jsem ořechy čistil a teď když ty původně napadené rozlousknu, tak zhruba 50% jich je k ničemu.
Že napadení vrtulí ořechy znehodnotí, jsem se obával od začátku. Brzy se o tom přesvědčím na vlastní slupky.