FLAMINGO - vynikajúca slovenská odroda broskyne. Strom v 'adoptívnej' záhrade dostal len 1 postrek vo februári (Champion), kučeravosť síce má, ale len v malej miere. Po jarných mrazoch sa zdalo, že úroda bude úbohá. Teraz vidno, že miestami to bude dokonca aj na prebierku (foto). Flamingo je spoľahlivá odroda do takmer každej oblasti, s nadpriemernou odolnosťou voči kučeravosti aj mrazom. H.
Broskyne 2023
Broskyne 2023
Tady letos Flamingo nadprůměrně odolné vůči kadeřavosti není. Spíše naopak.
Broskyne 2023
Roloval som od spodu a okamžite som vedel, kto je autorom fotiek. U nás sú broskyne vo veľkosti hrášku so zbytkami korunných lupienkov.
Broskyne sú prekvapujúco tento rok z kôstkovín najplodnejším ovocným druhom. Slivky budú ale je to podpriemer, marhuľa a čerešňa na jar zmrzli úplne.
Broskyne sú prekvapujúco tento rok z kôstkovín najplodnejším ovocným druhom. Slivky budú ale je to podpriemer, marhuľa a čerešňa na jar zmrzli úplne.
Malá Fatra: SZ/430 m n.m./5°C/1000 mm/hlinito-ílovitá kambizem na kremenci, pH 6,5
Broskyne 2023
taky jsem si zprvu myslel, že z úrody nebude nic a zatím to vypadá vcelku slibně, zejména Springcrest, na snímcích, ale i Redhaven a Cresthaven něco dají. Walter
Broskyne 2023
Vyzerá byť pán Walter že úrodu nakoniec budete mať ešte v celku peknú aj listy vyzerajú dobre .....dnes som planoval urobiť prebierku plodov ale skočil mi do toho dážď ..neplánovana prehánka ktorá mi zo sliviek zmyla postrek lepinox ..nadseny som nebol

Niektore konáre na broskyniach sú nariedko ale niekde nejaký ten plod odtrhnúť treba ..
BB kraj 465 mnm
Broskyne 2023
broskyne nesklamali, výsledok prebierky z troch stromov - dixired, redhaven crestahven 160ks
Bratislava - Devín, Južný mierny svah 160 m-n-m. Hlinito-piesčitá pôda:
Stromy: 6ks Broskyne, 3 Marhule, 3 Jablone 3 Hrušky, 2 Čerešne, 3 Višne, 2 slivky a 1 Marhuľoslivka Hrozno: 17 odrôd Drobné ovocie: 5 ríbezlí, 3 egreše, jahody
Stromy: 6ks Broskyne, 3 Marhule, 3 Jablone 3 Hrušky, 2 Čerešne, 3 Višne, 2 slivky a 1 Marhuľoslivka Hrozno: 17 odrôd Drobné ovocie: 5 ríbezlí, 3 egreše, jahody
Broskyne 2023
Jarné mrazy u nás úplne zdecimovali úrodu marhúľ. Zdalo sa, že si to odniesli aj broskyne, aj keď v menšej miere. Dnes som sa po dlhšom čase pozornejšie pozrel na moju broskyňu Flamingo a zostal som prekvapený - plodov je napokon dosť (foto). Dokonca to je miestami aj na prebierku, čo ma vôbec neteší. S neobľúbenou prebierkou mi dávajú dostatočne zabrať jablone - to čo som dnes zažil s Pinovou a Šampionom by som neprial ani najväčšiemu nepriateľovi. A teraz ešte aj ty, Flamingo ?!?
H.
Broskyne 2023
A urcite to zase vobec my ostatni normalni smrtelnici nemame brat ako provokaciu

Broskyne 2023
Mladé broskynky po výsadbe v okt.2022:
▪︎Suncrest (foto 1,2).
▪︎Harbinger (foto 3,4).
H.
▪︎Suncrest (foto 1,2).
▪︎Harbinger (foto 3,4).
H.
Broskyne 2023
máte moc pěkné stromečky a nádhernou úrodu.
Walter