Dozrávání třešní
Dozrávání třešní
Letos se povedlo, že se v jednom dnu sešlo ke konzumaci více odrůd z různých třešňových týdnů dozrávání (Rivan, Christiana, Těchlovan, Kordia).
Dozrávání třešní
S podivem je nejen stejný čas dozrávání, ale i velikost plodů. U nás Rivan (nejdrobnější) skončil, nyní zrají Karešova a Stella. Kordia je úplně zelená.
- Petr z H.
- Príspevky: 1065
- Dátum registrácie: 09 Mar 2020, 06:53
- Bydlisko: Brněnsko, 400 a 435 m.n.m.
Dozrávání třešní
Taky mi to letos po měsíc opožděném jaru dozrává téměř současně.
Burlat a Dönissenova:
Burlat a Dönissenova:
Brněnsko, 400 a 435 m.n.m.
Dozrávání třešní
Po 2 týždnoch od Rivanu dozrieva Burlat, Kordia (väčšia) i Favorit (so stopkami). Leskora sa tiež rozbehla, týždeň po Pinkcote, ale tá narozdiel od neho mrazy prežila bez ujmy i keď s menšími plodmi, 17 Brix.
- Prílohy
-
- IMG_20210628_115054_resize_58.jpg (53.79 KiB) 3887 zobrazení
Dozrávání třešní
U táty dozrává tato neznámá - koupil ji před pár lety na Hodonínské zahradě (výstava). Loni první úroda. Nikdy jsem takové plody třešní neviděl. Zůstávají tvrdé přestože jsou téměř černé. Velké a velmi sladké.
Dozrávání třešní
Škoda, že není uvedena odrůda. Když srovnám velikost plodů s dvacetikorunou , vypadá to už na slušnou velikost. V poslední době na trhu se již oběvují stromky velkoplodých odrůd jako Tamara, Irena, Christiana, italské odrůdy serie Sweet a novinky z Maďarska. Zatím nemám osobní zkušenosti. Ale když jsem viděl zaplozené výsadby na slabých podnožích, byl jsem překvapen. Opravdu plody k 30 mm a váhy přes 10 gramů.
Dozrávání třešní
Tady je letos třešní celkem dost, i přesto že část úrody zlikvidovala moniliová hniloba. Hodně plodů je ale velikostně podprůměrných.
Odrůda s kratší stopkou, asi Van
Stella
Dozrávání třešní
Odrůda Grace Star ve 230 mnm, včerejší foto.Je zajímavé že Kordia, která má dozrávat později, u kolegy v Herticích na Opavsku byla zralá již koncem minulého týdne.
Dozrávání třešní
Buď mám něco s chuťovými buňkami nebo letos Kordia a spol., ale např. i jahody, postrádají tu svojí typickou chuť.